28.05.2008 toate
Geta Burlacu a avut o prestatie buna la Eurovision 2008

Pe 27 mai a avut loc conferinta de presa a Getei Burlacu, participanta Moldovei la concursul Eurovision 2008, la care au participat organizatorul national al concursului - compania TRM si partenerul general al proiectului - compania Orange Moldova.

In cadrul acestei conferinte de presa au fost facute publice rezultatele proiectului Eurovision 2008.

Vitalie Cojocaru, managerul acestui proiect din partea companiei TRM, a declarat in cadrul conferintei ca compania TRM este multumita de prestatia reprezentatei Moldovei la acest concurs international. De asemenea, Vitalie Cojocaru a mentionat ca in acest an, pentru prima data, evenimentul s-a bucurat de suportul unui partener de incredere, compania Orange Moldova, care s-a oferit sa sustina Moldova in acest proiect.

“Prestatia Getei Burlacu a fost foarte buna. In pofida faptului ca ea nu s-a calificat in finala, piesa si interpretarea acesteia au fost deosebite. Acest fapt, a fost confirmat de nume notorii, cum ar fi echipa internationala de creatie, implicata in desfasurarea evenimentului. Desi show-ul a fost modest, el a fost cald si inedit in acelasi timp”, a spus Cojocaru.

In ceea ce tine de capitolul financiar, compania TRM si-a asumat cheltuieli pentru deplasari, cazare, diurne, pentru organizarea turneelor de promovare, expedierea materialelor de promovare, scenografia piesei, confectionarea costumelor pentru artisti, plata pentru rechizitele din scena.

Alte cheltuieli vizeaza taxa de participare si achitarea cheltuielilor de transmisiuni in direct.

TRM detine dreptul exclusiv de retransmitere a Eurovision-ului in Moldova, drept pentru care, a platit o suma de circa 13 mii de euro. Totodata, unii dintre operatorii de TV prin cablu din Moldova si-au permis retransmiterea acestui concurs in pofida faptului ca au fost informati despre neadmiterea acestui fapt prin scrisori oficiale ale TRM.

“Noi detinem inregistrarile si vom actiona in conformitate cu legislatia in vigoare”, a spus Vitalie Cojocaru.

De asemenea, este important de mentionat ca pe parcursul desfasurarii Eurovision-ului la Belgrad a fost prezenta echipa de filmare de la Moldova 1, care a difuzat in fiecare seara reportaje de la acest eveniment.

Din echipa de presa care a plecat la Belgrad au facut parte ziarele Komsomoliskaia Pravda, Open Skies, revistele Punct, Moldova Turistica si Caravela Culturii, posturile de radio Fresh FM si Avto Radio si postul de televiziune Muz TV.

La randul sau, directorul de marketing si comunicare al companiei Orange Moldova, Jerome Poulain a declarat ca Orange este multumit de colaborarea cu TRM in acest proiect si de posibilitatea oferita de a sustine Moldova la acest concurs european. “Noi suntem mandri de faptul ca am participat in acest proiect si am sustinut Moldova. Consideram ca prestatia Getei a fost una profesionista. Chiar daca Geta nu sa calificat in finala, Moldova oricum a castigat prin faptul ca are o cantareata precum este Geta Burlacu. Acest proiect a fost realizat in premiera in parteneriat si speram ca aceasta experienta va fi una de bun augur.

De asemenea, as vrea sa mentionez ca acest proiect a adus multa bucurie si in randul utilizatorilor de telefonie mobila. De un mare succes s-a bucurat concursul SMS “Eurovision 2008”, care a intrunit participanti din toate raionale republicii. Invingatorul concursului SMS a avut ocazia sa mearga impreuna cu persoana draga la concertul final al Eurovision-ului in Belgrad” a mai spus Jerome Poulain.

Producatorii artistei Serghei Orlov si Corina Caireac au apreciat prestatia Getei Burlacu drept una satisfacatoare.

“Trebuie sa recunosc cu regret faptul ca regizorul concertului a ignorat toate solicitarile noastre expuse atat in forma scrisa cit si orala despre modificarea fundalului scenic si modalitatile de filmare a artistului.

Aceste elemente intr-un concurs televizat sunt foarte importante. Rezultatul nu este cel dorit, dar piesa s-a bucurat de succes si a fost apreciata de producatori, jurnalisti, artisti, colaboratorii ESC 2008, oaspeti ai concursului. Reprezentanti ai mai multor tari europene ne-au scris si ne-au sustinut. Deja avem cateva propuneri din diferite tari de a interpreta aceasta piesa in limba tarilor pe care le reprezinta.

De exemplu, cantareata din Finlanda care s-a plasat pe locul 7 la Eurovision in 1989, Anneli Saaristo, a venit cu propunerea de a interpreta piesa in limba finlandeza si de a o include in noul sau album.

Membrul juriului din partea acestei tari, dl Martti Immonenn ne-a transmis o invitatie la un festival de jazz foarte popular. Tot centrul de presa facea poze cu ursuletul hazliu, care pe parcursul concursului a devenit un simbol al echipei noastre. Spectatorii ne multumeau pentru atmosfera calda pe care am reusit sa o aducem in scena. In pofida unei concurente dure ne-am plasat pe locul 12 in prima semifinala. Aceste rezultate vor fi analizate. Experienta acumulata in acest concurs ne va fi de folos nu doar noua, dar si show-businessului national.

In mod deosebit as vrea sa multumesc partenerilor care au depus suflet in acest proiect, experienta acumulata, timp si bani. Multumesc companiei TRM care a administrat proiectul si partenerului general Companiei Orange pentru ca au crezut in Geta, companiei Diametral Film pentru clipul video, agentiei Insight, autorilor cantecului si jurnalistilor care ne-au sustinut”, a spus Serghei Orlov.

La randul sau, Geta Bulrlacu a declarat ca este multumita de prestatia pe care a avut-o la Belgrad. De asemenea, ea a multumit tuturor care au sustinut-o si continua sa o sustina.

“Apreciez foarte mult implicarea producatorilor, organizatorilor, partenerilor si cea a presei in acest proiect. Am muncit foarte mult si am facut tot ce mi-a stat in puteri. Faptul ca nu m-am calificat in finala este dureros pentru mine, deoarece foarte multa lume mi-a confirmat ca am meritat mai mult. Dar nu regret ca am participat la Eurovision, este o experienta exceptionala” , a spus Geta Burlacu.

Versiunea Desktop