16.09.2013 toate
Orange Moldova - partener general al editiei a XXI-a a Festivalului - Concurs International al Vedetelor de Opera si Balet "MARIA BIESU"

Compania Orange Moldova a sustinut desfasurarea celei de-a XXI-a editie a Festivalului - Concurs International al Vedetelor de Opera si Balet “Maria Biesu”. Evenimentul si-a deschis usile la 6 septembrie, iar pe scena au urcat vedete renumite de opera si balet din 8 state, cu un repertoriu inedit din tezaurul universal.

 „Suntem mandri sa sutinem acest festival concurs care a transformat Chisinaul intr-o capitala a artei frumosului si a muzicii lirice. Astfel, Orange Moldova isi reconfirma statutul de companie atasata de valorile cultural-europene, care investeste in dezvoltarea culturala a comunitatii si care promoveaza talentele autohtone”, a declarat Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova.

In cadrul evenimentului a fost organizat concursul celor mai talentati solisti de opera. Gala laureatilor a avut loc la Palatul National "Nicolae Sulac", iar artistii clasati pe locurile premiante au primit iPad-uri si tablete performante din partea companiei Orange. Trofeul festivalului a fost impartit de Iulia Teresciuc din Ucraina si Pavel Petrov din Belarus.

Felicitari tuturor participantilor acestui minunat concurs. Prin sustinerea acestui proiect incercam sa sustinem talente sonore, dezvoltarea operei, dar si sa includem Moldova in circuitul cultural international ”, a declarat Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova.

Editia din acest an a fost organizata sub egida Prim-ministrului, Iurie Leanca, care a participat la deschiderea evenimentului.

In ultima saptamana, cat a durat marele eveniment cultural, concurentii au transformat Chisinaul intr-un adevarat Centru International al Artei de Opera si Balet. Festivalul este nu doar un eveniment cultural major , ci si un omagiu adus divei Maria Biesu, care si-a trait viata in scena si a dus faima tarii noastre in intreaga lume. Iata de ce, Guvernul va continua sa sustina acest festival", a declarat premierul Iurie Leanca.

Desfasurarea evenimentului a fost sustinuta de compania Orange, Ministerul Culturii, Guvernul Republicii Moldova si Teatrul National de Opera si Balet ”Maria Biesu”.

Acest parteneriat in sprijinul culturii a deschis noi oportunitati pentru participantii la festivalul din acest an. Ne bucuram ca li s-a oferit artistilor autohtoni posibilitatea sa urce in scena, sa concureze cu cei din alte state, dar si sa creeze o atmosfera inedita, aici pe scena de la Chisinau. Speram ca si pe viitor sa reusim sa transformam Chisinaul intr-o capitala a frumosului, fie macar si pentru o saptamana”, a afirmat Valeria Seican, Directorul Teatrului National de Opera si Balet ”Maria Biesu”.

 „Este unul din evenimentele-cheie ale culturii din Moldova. Ne-am propus ca programul sa fie deosebit, pentru a reusi sa aducem colective si personalitatii notorii”, a subliniat ministrul Culturii, Monica Babuc.

Editia festivalului din acest an i-a determinat si pe spectatori sa paseasca pentru o clipa in templul artei.

Foarte frumos si imi place ca au fost implicati si artisti internationali. Tenorii au fost exceptionali, iar acest festival este practic singurul la care avem posibilitatea sa-i vedem la Chisinau “, a mentionat Maria Popescu.

M-am simtit extraordinar. Mi-au placut foarte mult. Adevaratii castigatori ai concursului suntem noi- publicul, pentru ca am avut sansa sa privim cat mai aproape prestatiile unor artisti exceptionali”, a afirmat Denis Adam.

Festivalul - Concurs International al Vedetelor de Opera si Balet “Maria Biesu”, editia 2013, s-a desfasurat in perioada 6 septembrie – 15 septembrie.

Versiunea Desktop