24.09.2013 toate
Orange Moldova – partener general al concursului "Idei de Afaceri 2013"

Incubatorul de Afaceri al Academiei de Studii Economice a Moldovei alaturi de Orange Moldova a lansat editia a IX-a a concursului “Idei de Afaceri”. Proiectul este realizat in cadrul parteneriatului dintre ASEM si compania Orange, lansat in anul 2009. Acesta prevede acordarea suportului tinerilor in procesul educational prin stagii de practica in companie, dotarea institutiei de invatamant cu echipament modern, dar si sustinerea initiativelor studentesti extracurriculare.

 Scopul concursului “Idei de Afaceri 2013”, in care se pot inscrie studentii si masteranzii, este de a oferi tineretului noi oportunitati, prin care isi pot transforma ideile inovative in afaceri reale. De la lansarea proiectului pana actualmente, 24 de companii au fost gazduite in Incubatorul de Afaceri al ASEM si au fost create cca 110 locuri de munca.

 Invitam cat mai multi tineri competitivi sa dea dovada de spirit inovator si sa se inscrie in competitia afacerilor. Cu siguranta un astfel de proiect, cu actiuni concrete, le va dezvolta abilitatile de antreprenor, le va imbogati experienta de gestionare a businessului, iar astfel vor putea incepe sa-si scrie propria poveste de succes. Compania Orange este ferm convinsa ca sustinerea acordata astazi tinerilor, inseamna de fapt un pas inainte, pentru cresterea economica a tarii noastre, de maine. Credem ca tinerii sunt o forta cu un mare potential, iata de ce, suntem mandri ca sustinem acest proiect pentru al patrulea an consecutiv“ , Mickael Faure, Director Marketing si Comunicare, Orange Moldova.

“In procesul de pregatire profesionala a tinerilor, experienta este la fel de importanta ca si cunostintele obtinute in procesul educational. Ne bucuram mult ca Orange ne ofera suport integral in acest concurs. O astfel de competitie va contribui la dezvoltarea spiritului antreprenorial in randul tinerilor care isi fac studiile in institutia noastra“ , a afirmat Diana Vornovitchi, Director al Incubatorului de Afaceri ASEM.

 Concursul ideiilor de afaceri se va desfasura pe parcursul a trei luni si va contine mai multe etape, precum:

      1.Inregistrarea participantilor. Viitorii antreprenori se pot inscrie in competitie la sediul Incubatorului de Afaceri ASEM din str.Banulescu Bodoni 59, bl.B of.1., pana la data de 30 septembrie 2013.

      2.Selectarea candidatilor. Dupa finalizarea inregistrarii vor fi desemnati candidatii eligibili pentru a merge in urmatoarea etapa. Selectarea participantilor va avea loc conform criteriilor stabilite prin Regulamentul Concursului si care poate fi accesat pe site-ul http://incubator.ase.md/ .

      3. Evaluarea planurilor de afaceri. Candidatii selectati vor fi invitati sa participe la mai multe training-uri in domeniul antreprenorial, conduse de cativa experti. Dupa finalizarea training-ului participantii vor elabora un bussines plan, in baza cunostintelor obtinute. Doar 7 cele mai inovative si viabile idei vor fi desemnate pentru urmatoarea etapa.

      4.Organizarea forumului de afaceri. Cei sapte candidati selectati in aceasta etapa vor participa la un forum de afaceri, alaturi de potentiali investitori, reprezentanti ai sectorului bancar si membri ai unor organizatii de micro-finantare. Dupa evaluarea planurilor de afaceri ale candidatilor vor fi desemnati castigatorii concursului.

      5. Premierea castigatorilor. Finalistii vor primi premii si asistenta pentru implementarea propriilor idei de business.

Concursul “Idei de Afaceri” a fost lansat in anul 2005, iar pentru al patrulea an consecutiv Orange Moldova a devenit partener general al proiectului.