25.10.2013 toate
Republica Moldova a fost plasata pe harta Facebook

Mai multe femei lideri in afaceri, politica, sectorul neguvernamental si organizatii internationale si-au dat intalnire cu reprezentantul Facebook, Elizabeth Linder, la o reuniune informala, organizata la initiativa Centrului de Guvernare Electronica in parteneriat cu Orange. Evenimentul a avut loc la Orange Studio.

In cadrul intrunirii oaspetele din SUA, aflat in premiera la Chisinau, a afirmat ca tara noastra da un exemplu de excelenta in utilizarea noilor tehnologii, iar internautii moldoveni beneficiaza din plin de avantajele retelelor de socializare.

“Moldovenii sunt foarte activi pe Facebook, de la functionari publici, politicieni, pana la companii care isi promoveaza serviciile si ofera consultanta pe reteaua de socializare. In Moldova sunt inregistrati cca 350 de mii de utilizatori, iar odata ce telefoanele performante au devenit mai accesibile pentru cetateni, majoritatea utilizatorilor acceseaza pagina lor de Facebook de pe telefonul mobil. Cred ca un rol important, aici, l-au avut operatorii de comunicatii care au oferit acces moldovenilor la tehnologiile moderne “, a afirmat Elizabeth Linder, reprezentant Facebook, specialista in strategii de politica si guvernare pentru Europa, Orientul Mijlociu.

Orange Moldova este lider pe piata telecomunicatiilor din Moldova, detinand un portofoliu impresionant de inovatii si tehnologii, accesibile pentru toti locuitorii tarii. Compania a inregistrat doua premiere mondiale HD voice si HD voice international, iar datorita investitiilor operate, detine cea mai extinsa retea 3G+ si 4G.

„ Retelele sociale au devenit o componenta din ce in ce mai importanta a strategiei de marketing a Orange Moldova. Compania noastra isi promoveaza produsele pe Facebook, dar si organizeaza diverse concursuri pentru internauti. Cel mai important este faptul ca Orange Moldova ofera consultanta pe Facebook privim ofertele si solutiile companiei. Acest lucru face ca serviciile noastre sa fie accesibile tuturor, indiferent unde nu s-ar afla. Iata de ce, suntem lider incontestabil la capitolul fani pe Facebook, pagina noastra inregistrand un numar record de aproximativ 50 de mii. Ne bucura faptul ca 90 la suta dintre fani sunt din Republica Moldova, prin urmare ei sunt cei care beneficiaza de serviciile noastre si le apreciaza “, a afirmat Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova.

Pe langa Facebook, Orange Moldova este prezenta si pe alte retele de socializare precum Twitter, LinkedIN, Google+, Instagram. Platformele on-line sunt utilizate pentru informarea fanilor despre ofertele noi, cat si oferirea suportului tehnic. Intrebarile plasate pe paginile Orange sunt receptionate de catre un angajat, care in maxim 2-3 ore ofera raspunsuri persoanelor interesate.

“Multumim companiei Orange pentru acest parteneriat, multumim Dnei Elizabeth Linder pentru ca a plasat Republica Moldova pe harta Facebook si le multumim doamnelor din politica, afaceri si societatea civila pentru participare si deschidere in utilizarea tehnologiei si inovatiilor in viata lor profesionala”, a mentionat Stela Mocanu, Director executiv al Centrului de Guvernare Electronica.

Elizabeth Linder a venit pentru prima data in Republica Moldova, la invitatia Centrului de Guvernare Electronica. Pe parcursul vizitei, a avut intrevederi cu reprezentanti ai Guvernului, ai societatii civile si ai asociatiilor de business, cu jurnalisti, bloggeri si tineri.