30.10.2013 toate
Burse de Merit 2013 - pentru cei mai buni studenti ai tarii

a XVIII-ea Aniversare

Centrul de Informatii Universitare anunta concursul Burse de Merit – 2013 pentru cei mai buni studenti ai tarii, organizat sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, cu suportul financiar al BC Moldova Agroindbank SA si al Сompaniei Orange Moldova.

Cei mai buni studenti si masteranzi vor beneficia de 50 de burse in valoare de 12000 lei fiecare. Studentii de la ultimul an de studii (ciclul licenta) vor beneficia de pina la 35 de burse, iar pentru studentii masteranzi de la primul an de studii (ciclul masterat) sunt disponibile pina la 15 burse.

La concurs pot participa cetateni si rezidenti ai RM, cu virsta maxima de 30 ani, studenti de la ultimul an de studii (cu frecventa la zi, ciclul licenta – anul absolvirii 2014), inclusiv studentii – masteranzi, de la primul an de studii (cu frecventa la zi, care si-au continuat studiile de masterat imediat dupa absolvirea ciclului licenta), de la toate specialitatile, care isi fac studiile la una din institutiile universitare din RM, avind media notelor pentru toti anii de studii nu mai mica de 9 – domeniile stiintelor social-umaniste, 8,5 – domeniile stiintelor exacte, tehnice si medico-biologice si 8 – in cazul studentilor cu dizabilitati si/sau orfani.

Nu sunt eligibili programului Burse de Merit – 2013: studentii, care au beneficiat/ beneficiaza de burse in cadrul altor concursuri, anuntate in anul calendaristic 2013; studentii care au absolvit un ciclu licenta si/sau masterat si, la moment, urmeaza o a doua licenta sau un al doilea masterat; studentii, care au beneficiat de burse de merit in editia 2012 a concursului.

Concursul consta din 2 etape de selectie a candidatilor, in baza dosarelor depuse si a unui test de cultura generala. Dosarele admise pentru concurs vor fi examinate de catre Consiliul de Experti Independenti.

Informatii suplimentare, precum si formularul de aplicare pot fi gasite pe www.eac.md si la sediul Centrului de Informatii Universitare din str. Puskin 16, tel: (022) 221172, 221167.

Serghei CEBOTARI, Presedintele Comitetului de Conducere BC "Moldova Agroindbank" SA: "Moldova Agroindbank este partenerul fidel al Proiectului "Burse de merit", sustinut de banca din a. 2001. Pe parcursul anuilor acesta a devenit unul de notorietate, care a suscitat implicarea altor parteneri, ceea ce a dat o importansa si o valoare dubla acestui Proiect. Formula de exceptie a parteneriatului public-privat a dat un imbold proiectului, contribuind la dezvoltarea unei noi generatii, capabile sa asigure un viitor decent lor si tarii noastre. Pentru Moldova Agroindbank, "Bursele de Merit" sint tratate ca cele mai eficiwente investitii, pentru ca sint facute intr-un sol fertil - in tineri, care vor construi viitorul tarii. Deaceea banca noastra isi va pune si pe viitor umarul pentru ca impreuna sa atingem scopul de a edifica o societate puternica si prospera".

Liudmila Climoc, Director General al Companiei Orange Moldova: "Sustinerea tinerilor dotati din Moldova a devenit un domeniu in care Orange investeste cu prioritate. Suntem convinsi ca investitiile facute astazi in dezvoltarea intelectuala a tinerilor, vor aduce maine pe piata muncii din Republica Moldova specialisti bine pregatiti, care la randul lor vor contribui la dezvoltarea durabila a tarii. Tocmai si acesta este motivul pentru care sustinem proiectul "Burse de Merit" pentru al 9-lea an consecutiv si vom continua. Sustinerea tinerilor este una din prioritatile strategiei noastre de CSR, iar prin acest suport acordat tinerei generatii ne reconfirmam angajamentele asumate."

Angela Muset, Directorul Centrului de Informatii Universitare: "Ne bucura faptul ca an de an, gratie suportului partenerilor fideli Moldova Agroindbank si Orange Moldova, noi desfasuram concursul "Burse de Merit" care, deja a devenit unul de notorietate pe plan national. Prin intermediul acestui program noi oferim sansa studentilor din Moldova atit sa primeasca titlul de cel mai bun student al tarii, cit si sa beneficieze de o bursa valoroasa. Ne asteptam, si in acest an, sa vedem dosare competitive provenite de la tineri talentati. Astfel, incurajam toti studentii, care indeplinesc conditiile de participare sa aplice acestui concurs si sa demonstreze prin meritele proprii ca sunt cei mai destoinici studenti din tara."

Sponsori: BC Moldova Agroindbank SA si Compania Orange Moldova.
Parteneri: Asociatia Nationala a Tinerilor Istorici din Moldova si Agentia de publicitate "Kim Art".
Parteneri media: Compania Teleradio Moldova, Revista Saptamina, Cotidianul Timpul, Ziarul de Garda, Agentia de presa "Info-Prim Neo".

Programul Burse de Merit a fost lansat in anul 1996 la initiativa Fundatiei Soros-Moldova pentru a incuraja performantele academice, stiintifice si extracurriculare ale studentilor din Moldova. Din anul 2001 aceasta initiativa este sustinuta de BC "Moldova Agroindbank", iar din 2004 - si de compania Voxtel, acum devenita Orange Moldova. Din anul 2003 concursul Burse de Merit este organizat de catre Centrul de Informatii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova. Pe parcursul celor saptesprezece editii ale programului peste 4000 de studenti au aplicat acestui concurs, dintre care 1130 de studenti au beneficiat de Burse de Merit, iar festivitatea de decernare a lor a devenit un eveniment remarcabil in viata universitara din Moldova.