18.11.2013 toate
Proiecte inedite premiate de Orange Moldova

Cele mai inovative proiecte de business au fost premiate de compania Orange, in cadrul celei de-a V-a editii a Startup Weekend. Pentru un loc pe podium au luptat cca 80 de tineri, care timp de trei zile, au trebuit sa-si construiasca bazele propriei afaceri.

Am fost placut surprins sa remarc entuziasmul, pregatirea profesionala si ideile inedite pe care le-au prezentat toate cele 14 echipe participante. Iata de ce, suntem mandri ca sustinem de trei ani, deja, competitia ideilor de afaceri. Orange Moldova considera ca tinerii sunt o forta puternica cu un potential care nu trebuie ignorat. Suntem convinsi ca sprijinul oferit astazi tinerei generatii, inseamna investitii imense in viitorul acestei tari”, a afirmat Mickael Faure, Director Marketing si Comunicare, Orange Moldova.

Peste 80 de participanti, 28 de idei, dintre care 13 au fost dezvoltate in cele 54 de ore de actiune. Asa arata bilantul editiei a V-a a Startup Weekend. Timp de trei zile la Chisinau, tinerii au avut posibilitatea sa-si contureze ideile, care ulterior ar putea deveni propria afacere. Ei au fost ghidati de specialisti din 7 state, precum: Franta, Marea Britanie, Cehia, Statele Unite ale Americii etc.

„Vineri seara, la inceputul editiei, 90 la suta din idei pareau neinspirate. Dupa felul in care au fost dezvoltate pe parcurs au devenit extrem de interesante. Cel putin pentru cinci dintre ele, juriul a avut nevoie de dezbateri pentru a decide castigatorii”, a afirmat Dave Parker, mentor Startup Weekend, SUA.

Trei echipe care au avut cele mai inedite si viabile proiecte s-au ales cu premii. Locul I a fost ocupat de un grup de tineri care a prezentat un magazin online, ce comercializeaza produse alimentare, din satele Moldovei. Proiectul a fost denumit sugestiv „De la tara”.

„Noi credem ca oamenii din oras vor sa consume produse eco.Astfel, aducem produsele naturale acasa, prin intermediul unui site unde internautii pot sa achizitioneze sau sa comande ce-si doresc”, a spus Marina Vataf, participanta.

Primele trei echipe, care au urcat pe podium au primit din partea Orange Moldova premii banesti si cate un modem Orange Domino 4G.

Eu le multumesc echipei mele, mentorilor care ne-a sustinut, dar si organizatorilor pentru ca ne-au oferit aceasta sansa. Este un punct de pornire foarte bun, iar concursul este o experienta unica”, a afirmat Anatol Draga, participant.

Cea de-a cincea editie a evenimentului de sfasurat in Moldova a fost organizata de proiectul „Cresterea Competitivitatii si Dezvoltarea intreprinderilor II" (CEED II, USAID, Simpals Garage si alti parteneri. Startup Weekend a fost lansat in Statele Unite ale Americii. Ulterior competitia si-a extins aria, iar acum se desfasoara in peste 200 de orase ale lumii, inspirand in lumea afacerilor aproximativ 10 000 de antreprenori din diferite state.

Orange Moldova sustine Startup Week-end pentru a cincea oara consecutiv, editii in care au fost dezvoltate 154 idei de afaceri.