12.12.2013 toate
Orange WiFi Cafe pentru viitorii medici

Fundatia Orange a lansat o cafenea WiFi la Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie „Nicolae Testemiteanu”. Localul este dotat cu computere performante conectate la internet, iar studentii care dispun de laptopuri, tablete si smartphone-uri pot utiliza si reteaua WiFi gratuit, de la Orange.

“Fundatia Orange considera ca educatia are un rol important in combaterea saraciei, reducerea somajului si asigurarea cresterii economice durabile. Pentru a valorifica aceasta oportunitate Fundatia Orange sustine facilitarea accesului tinerilor la resurse educationale. Ne dorim foarte mult ca acest spatiu dedicat studentilor si profesorilor sa fie unul util si exploatat la maximum, un suport in dezvoltarea abilitatilor cognitive si a studiilor de calitate. Acest proiect vine sa reconfirme faptul ca Orange Moldova este o companie social-responsabila, iar prin activitatea Fundatiei Orange fortificam acest statut”, a afirmat Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova, membru al board-ului Fundatiei Orange.

Deschiderea cafenelei de la USMF face parte dintr-un proiect national al Fundatiei Orange din domeniul educatiei. Acesta este implementat in parteneriat cu institutiile de invatamint superior si presupune investitii comune in amenajarea si dotarea cafenelei WiFi.

„Impreuna cu compania Orange Moldova deschidem acest local, care aduce plus valoare centrului sportiv si creeaza pentru studenti conditii deosebite in centrul campusului universitatii. Eu sunt absolut convins ca Orange Cafe va fi de mare folos pentru studenti si ii va ajuta sa ajunga acei specialisti, de care cere ziua de astazi si cea de maine”, a subliniat Ion Ababii, rector al USMF.

Cafeneaua Orange de la USMF a fost dotata si cu o plasma de ultima generatie, pe care studentii si profesorii o vor putea utiliza, pentru organizarea seminarelor interactive. Tinerii spun ca vor reusi mai rapid sa-si pregateasca orele, dar si sa petreaca timpul util si distractiv.
„Din numele tuturor studentilor Universitatii de Stat de Medicina si Farmacie „Nicolae Testemitanu” vin sa va aduc cele mai sincere cuvinte de multumire si recunostinta pentru faptul ca sunteti alaturi de noi, ca sunteti mereu cu fata spre tineri, in special spre tinerii studiosi”, a precizat Irina Siretanu, anul IV, studenta USMF.

Fundatia Orange investeste cu prioritate in dezvoltarea educatiei, iar 50 la suta din proiectele sale din 2013 sunt in acest domeniu. Pana acum fundatia a deschis doua cafenele WiFi, in incinta USM si USMF, iar pana la sfarsitul anului curent si studentii de la Universitatea Tehnica din Moldova se vor bucura de internet gratuit. Proiectul este implementat de catre Centrul de Informatii Universitare.

„Gratie Fundatiei Orange Moldova acest proiect a ajuns si la USMF, iar viitorii medici au acum acces mai rapid la informatie. Proiectul va continua in urmatorii ani si se va extinde si in alte universitati din tara ”, a mentionat Angela Muset, Director executiv Centrul de Informatii Universitare.

In ultimii patru ani, Fundatia Orange a reusit realizarea a peste 50 de proiecte in domeniile educatiei, sanatatii, culturii si sustinerea persoanelor defavorizate. Peste 80 de mii de oameni au beneficiat de ele.