13.06.2008 toate
Cei mai buni studenti ai tarii au luat "Burse de Merit 2008" gratie sustinerii financiare Orange Moldova

A treisprezecea editie a concursului national "Burse de merit 2008", organizata de catre Centrul de Informatii Universitare s-a incheiat. Ceremonia de premiere a avut loc in incinta Filarmonicii Nationale „Serghei Lunchevici” si a fost onorata de prezenta Ministrului Educatiei al Republicii Moldova Larisa Savga.

Studenti din 20 de institutii superioare ale tarii au concurat pentru a obtine "Burse de merit 2008". Din 383 de candidati, 62 au fost premiati cu burse de gradul unu, doi si trei. Dintre acestia 3 studenti s-au invrednicit de Burse de gradul I a cate 10000 lei, 19 studenti – de Burse de gradul II, fiecare in valoare de 6000 lei, iar 40 studenti - de Burse de gradul III a cate 4000 lei.

In timpul ceremoniei de premiere, Bruno Duthoit, directorul general Orange Moldova a mentionat: "Suntem foarte mindri de faptul ca Orange Moldova sustine deja al cincilea an acest concurs, deoarece pentru noi este foarte important sa contribuim la dezvoltarea acestei tari. Peste cativa ani, acestor tineri le va reveni misiunea de a se implica plenar in diverse domenii de activitate economica si sociala si de a le stimula eficacitatea. Concursul este national, ceea ce permite tuturor studentilor, din toate institutiile din tara sa se implice in aceasta competitie. Astfel, "Burse de merit" presupune premierea studentilor din diverse domenii de studii".

Acest concurs a fost initiat in anul 1996, de catre Fundatia "Soros Moldova". Editia curenta a concursului s-a desfasurat sub egida Consiliului Rectorilor cu suportul financiar al companiei "Orange Moldova", bancii comerciale "Agroindbak" si fundatiei "Soros-Moldova"