28.02.2014 toate
7 ani de Eurovision cu Orange Moldova

Pentru al saptelea an consecutiv, Orange Moldova este partenerul proiectului televizat Eurovision Song Contest in Moldova.

Astfel, Orange si-a oferit suportul pentru cel mai important eveniment national-cultural. De asemenea, pe parcursul a 7 ani toti artistii care au reprezentat tara la nivel international au avut sustinerea Orange. Geta Burlacu, Nelly, Ciobanu, Sun Stroke Project si Olia Tira, Pasha Parfeni, Zdob si Zdub, Aliona Moon, sunt cei care au avut o prestatie demna pe scenele europene. Majoritatea dintre ei au ajuns pana in finalele concursului si s-au clasat pe primele 20 de locuri.

Anul acesta, Moldova va evolua pentru a 10 oara in acest concurs. Editia jubiliara se va bucura si in acest an de sustinerea BC „Moldova Agroindbank”, care acum doi ani s-a alaturat acestui eveniment.

Constantin Marin, Presedintele IPNA „Teleradio Moldova: „Cea de-a 10-a editie a acestui concurs in Moldova este pentru noi importanta si onoranta. Cu fiecare an, interesul pentru Eurovision creste, la fel ca si calitatea show-ului televizat. Aceasta se datoreaza, cu certitudine, partenerilor nostri, Orange Moldova si mai nou Moldova Agroindbank, parteneri recunoscuti pentru angajamentul lor solid”.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova:De 7 ani, Orange Moldova contribuie la realizarea unuia dintre cele mai importante evenimente culturale din tara noastra - concursul Eurovision – cea mai asteptata competitie muzicala televizata. Pentru noi, cei de la Orange, Eurovision inseamna mai mult decat spectacol. An de an, depunem eforturi pentru ca acest concurs sa surprinda prin originalitate. Prin organizarea concursurilor si a altor evenimente pentru clientii Orange si fanii acestui show, traim impreuna cu artistii emotiile Eurovision-ului. Astfel, ne propunem sa contribuim atat la sustinerea, incurajarea si promovarea talentelor din Moldova, cat si la promovarea Republicii Moldova peste hotare".

Serghei Cebotari Presedinte, BC„Moldova Agroindbank” SA:Pentru Moldova Agroindbank a devenit o traditie sustinerea acestui concurs care este cel mai vizionat eveniment muzical din toata Europa. Sustinerea lui se incadreaza perfect in politica de responsabilitate sociala a BC Moldova Agroindbank SA, pentru ca serveste la dezvoltarea si promovarea tinerilor talente, la integrarea culturala a Republicii Moldova in spatiul european comun. Ajuns la cea de-a 10 editie, acest concurs si-a creat o imagine foarte buna, inclusiv gratie parteneriatului frumos, demonstrand odata in plus ca eforturile comune se soldeaza cu lucruri mari si valoroase”.

Cele doua semifinale ale concursului Eurovision se vor desfasura pe 11 martie si respectiv 13 martie. Pe scena vor evolua artisti nationali conform ordinii de tragere la sorti. Cei mai buni 16 concurenti care se vor bucura de aprecierea juriului, dar si a publicului, vor merge la etapa finala a concursului national.

Pe 15 martie vom afla cine ne reprezinta tara la Eurovision Song Contest 2014. Ce-a de-a 59 editie a concursului se va desfasura la Copenhaga, Danemarca. Republica Moldova va evolua in prima semifinala a concursului, competitie ce va avea loc pe 6 mai.