17.03.2014 toate
Orange Moldova si Moldova Agroindbank scriu istoria muzicii autohtone

Finala Nationala Eurovision 2014 a luat sfarsit. Preselectiile nationale ale concursului Eurovision s-au desfasurat si in acest an cu sprijinul Orange Moldova, Moldova Agroindbank si a fost organizat de catre IPNA „Teleradio Moldova”.

Ca si in anii precedenti, interesul pentru cel mai popular concurs muzical televizat a adunat in jurul ecranelor peste 600 sute de mii de telespectatori. Fiecare al saselea moldovean a urmarit show-ul incendiar difuzat intre orele 20:00 si 24:00, pe 15 martie, fapt ce a clasat postul public de televiziune pe primul loc in topul audientelor TV.

In acest an, finala nationala a inregistrat un numar record de SMS-uri trimise de telespectatori, in sustinerea favoritilor. Televotingul din acest an a inregistrat cele mai multe mesaje din istoria celor 10 editii de Eurovision. Favoritul publicului a fost Boris Covali care a acumulat de cca 3 ori mai multe voturi, comparativ cu castigatoarea concursului Cristina Scarlat. Victoria interpretei i-a fost adusa insa de aprecierea juriului care i-a acordat punctajul maxim, in timp ce Boris Covali a ocupat pozitia a treia in clasamentul juratilor.

Toti cei 24 de interpreti inscrisi in competitie s-au antrenat intr-o lupta apriga, concurenta fiind una acerba. Castigatoarea concursului „Un cantec pentru Europa”, desemnata de votul telespectatorilor dar si cel al juriului, este interpreta Cristina Scarlat, cu piesa "Wild Soul". In luna mai, artista va pleca spre Copenhaga, in Danemarca, pentru a ne reprezenta tara noastra la cea de-a 59-a editie a Eurovision Song Contest.

Cristina Scarlat, interpreta, finalista concursului national Eurovision 2014: „Sunt foarte fericita, multumita, iar din cauza bucuriei nu-mi cred ochilor ce se intampla. Voi face tot ce mi sta in puteri pentru a pune in scena un show exceptional”.

Din partea partenerilor proiectului, Orange Moldova si Moldova Agroindbank, cei mai buni interpreti au primit in dar tablete performante si carduri bancare, in valoare de 1000 de EURO si 700 EURO.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: „De 7 ani, Orange Moldova sustine cea mai importanta competitie muzicala din tara noastra – Eurovision. De fiecare data, am aratat ca ne pasa si am depus eforturi in sprijinul artistilor autohtoni. Vreau sa felicit castigatorul competitiei din acest an si sa-i urez bafta pe scena de la Copenhaga, in Danemarca. Pana la sfarsitul competitiei, Orange va organiza mai multe concursuri, pentru ca si clientii nostri sa traiasca alaturi de artisti emotia Eurovision. Eurovision inseamna pentru noi mai mult decat spectacol, e un indemn sa ne unim eforturile in sprijinul talentelor autohtone, pentru ca succesul artistilor este de fapt succesul tarii noastre. Hai Moldova!”.

Serghei Cebotari, Presedintele BC „Moldova Agroindbank”: „Moldova Agroindabnk sustine talentele din tara noastra, iata de ce s-a angajat sa sustina acest concurs. Vreau sa aduc sincere felicitari castigatorilor competitiei muzicale si sa le urez bafta la Copenhaga. Acest concurs este dovada ca in tara noastra exista tineri talentati, iar ceea ce-i mai important ambitiosi.Sustinerea acestui concurs se incadreaza perfect in politica de responsabilitate sociala a BC Moldova Agroindbank SA, pentru ca serveste la dezvoltarea si promovarea tinerilor talente, la integrarea culturala a Republicii Moldova in spatiul european comun”.

Ce-a de-a 59 editie a concursului Eurovision Song Contest se va desfasura la Copenhaga, in Danemarca. Republica Moldova va evolua in prima semifinala a concursului pe data de 6 mai.