15.04.2014 toate
Un proiector, un laptop si un ecran pentru scoala ta. Fundatia Orange te invita sa participi la concurs

Fundatia Orange anunta lansarea proiectului „Incluziunea digitala rurala”. Pentru a facilita incluziunea digitala a elevilor din mediul rural, vor fi selectate prin concurs 10 scoli, care vor fi dotate cu seturi performante de echipamente IT: proiector, ecran si laptop. Proiectul „Incluziunea digitala rurala” este desfasurat in parteneriat cu Ministerul Educatiei si este implementat de catre Centrul de Informatii Universitare.

Mickael Faure, Presedintele Consiliului Fundatiei Orange Moldova: „Fundatia Orange considera ca educatia este o prioritate pentru orice comunitate, iar domeniul digital este o parte indispensabila a invatamantului. Acest proiect vine sa micsoreze decalajul dintre scolile rurale si urbane privind dotarea tehnica, pentru ca, consideram ca fiecare copil merita sa aiba accesul la un invatamant de calitate. Speram ca acest echipament va oferi profesorilor posibilitatea de a oferi elevilor lectii mai dinamice, utilizand materiale vizuale, filmulete, prezentari etc.”.

Administratiile institutiilor preuniversitare care isi doresc un laptop, un proiector si un ecran pot participa la concurs, daca institutiile pe care le conduc sunt plasate in zonele rurale si numara cel putin 400 de elevi.

Dosarul de participare trebuie sa includa:

  1. Formular de aplicare completat;
  2. Un document ce confirma numarul de elevi in scoala;
  3. O scrisoare de recomandare eliberata de primaria localitatii in care se afla scoala;
  4. O scrisoare de motivare, din partea directorului institutiei, care sa explice necesitatea unui astfel de echipament pentru scoala in cauza, precum si sa specifice in ce activitati scolare acesta va fi folosit.

Termenul limita de depunere a dosarului de participare este 30 aprilie 2014.

Dosarele complete se depun la sediul Centrului de Informatii Universitare din str. Puskin 16, or. Chisinau, MD 2012. Acestea pot fi depuse personal sau pot fi transmise prin posta ordinara la adresa indicata mai sus.

Pentru informatii suplimentare accesati www.eac.md sau trimiteti un e-mail la eac@eac.md.