25.04.2014 toate
Aniversarea Orange marcata cu reconfirmarea a 4 standarde de calitate ISO si in premiera trofeele TOP Employer 2014 in Moldova si TOP Employer in Europa

Orange Moldova a primit confirmarea pentru 4 standarde ISO si a adaugat in palmares doua certificate internationale Top Employer 2014 in Moldova si TOP Employer 2014 in Europa. Astfel, Orange Moldova ramane prima si unica companie din domeniul telecomunicatiilor care detine in portofoliu 4 certificate ISO cu acreditare internationala in domeniile managementul calitatii, mediului, securitatii informatiei, sanatatii si securitatii ocupationale. De asemenea, Orange Moldova a primit doua certificate internationale Top Employer 2014 in Moldova si TOP Employer 2014 in Europa.

Evenimentul de inmanare a certificatelor a fost onorat de prezenta Dnilor Mihai Capatana - Director Comercial, Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC), Nicolas André - reprezentantul institutului Top Employers si de catre Dl Viceminstru al Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor, Dumitru Parfentiev.

Liudmila Climoc, Director General Orange: "Acum trei ani, am fost pentru prima data certificati ISO si in aceasta perioada am avansat si mai mult, pentru a aduce valoare adaugata si a atinge noi obiective in ceea ce priveste: managementul calitatii, mediului, securitatii informatiei, sanatatii si securitatii ocupationale. Aceste aprecieri sunt o dovada a faptului ca la Orange permanent ne perfectionam, in tot ceea ce facem. Sursa de inspiratie sunt cele 2 milioane 600 de mii de clienti. Standardele ISO, care sunt respectate cu strictete in compania Orange presupun activitati, prin care angajatii reconfirma zilnic angajamentele asumate in fata clientilor, partenerilor, societatii, actionarilor. Rezultatele noastre se datoreaza sinergiei care exista intre echipa Orange si clienti. Doar impreuna asiguram succesul brandului Orange".

Acest fapt este demonstrat de zeci de proiecte implementate cu succes de catre Orange in 4 domenii care:

  • dezvolta relatia companiei cu clientii, prin care le sunt oferite noi posibilitati de comunicare, astfel contribuind la dezvoltarea sistemului de management al calitatii;
  • vizeaza imbunatatirea sistemului managementului mediului (campanii de comunicare interna si dezvoltare a culturii corporative in domeniu, 10 tipuri de deseuri colectate si reciclate etc);
  • perfectioneaza sistemul de management al sanatatii si securitatii ocupationale. 95% din angajati au primit instruire on-line in acest domeniu. De asemenea, Orange a obtinut trofeul de excelenta pentru performante in respectarea normelor de securitate in munca, oferit de Ministerul Muncii Protectiei Sociale si Familie, dar si trofeele TOP Employer;
  • asigura sistemul de management al securitatii informationale ( inregistrarea la Centrul National pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal a doua sisteme de evidenta a datelor confidentiale ale clientilor si angajatilor - „Right Management System” - un garant al securitatii maxime a documentelor ce contin date confidentiale ale clientilor si multe altele).

Dumitru Parfentiev, Viceministru MTIC: „Orange Moldova este prima companie din domeniul telecomunicatiilor din Moldova care a primit certificatele ISO de management integrat si este un exemplu demn de urmat si de alti agenti economici. Apreciem contributia companiei la dezvoltarea pietii telecomunicatiilor din tara noastra prin aducerea tehnologiilor inovative, accesibile tuturor locuitorilor. Tara noastra a facut deja primii pasi pe calea integrarii europene, iar asa cum ne dorim ca sa atragem cat mai multi investitori externi, aici, acasa, ne bucura faptul ca Orange demonstreaza ca mediul de afaceri din Republica Moldova se dezvolta avand la baza principii europene”.

Certificatele ISO au fost inmanate directorului general Orange Moldova de catre Dl Mihai Capatana, Director Comercial, Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC).

Mihai Capatana, Director Comercial, Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC): „Vreau sa felicit Orange Moldova pentru modelul de business pe care il reprezinta. Recertificarea ISO demonstreaza faptul ca, compania este administrata transparent si eficient, politicile interne sunt orientate catre sensibilizarea si responsabilizarea personalului catre calitate, implica angajatii in managementul deciziilor, opteaza pentru protectia si imbunatatirea ecosistemului etc. Va doresc, ca in continuare sa aveti aceeasi perseverenta pentru imbunatatirea activitatii Dumneavoastra”.

De asemenea, in cadrul evenimentului reprezentantul institutului Top Employers, Nicolas André, a inmanat cele doua trofee Top Employer 2014 si TOP Employer 2014 in Europa.

Nicolas André, reprezentantul institutului Top Employers: „Institutul Top Employer certifica, la nivel global, excelenta privind conditiile pe care angajatorii le creeaza pentru angajatii lor, astfel incat sa sustina o cultura si o organizatie sanatoasa. In cadrul procesului de analiza sunt luate in considerare urmatoarele criterii: beneficiile angajatilor, conditiile de lucru, pregatirea profesionala, precum si cultura organizationala. La finalizarea studiului, vreau sa mentionez ca Orange Moldova poate fi considerat unul dintre cei mai buni angajatori din Europa, care investeste in dezvoltarea profesionala a personalului si aplica programe de responsabilitate social corporativa.”

Aceste doua certificate internationale au fost acordate companiei Orange in urma unui studiu amplu si detaliat al politicilor si practicilor de management al resurselor umane, care includ mai multe aspecte precum: canalele de comunicare interna utilizate pentru informarea angajatilor, asigurarea diversitatii, managementul know how, managementul talentelor, programele de dezvoltare a angajatilor etc.

Rezultatele Orange se datoreaza sinergiei care exista intre echipa Orange si clienti, consumatorii fiind cei care inspira primul operator de telefonie mobila si internet din tara noastra, la lucruri frumoase, utile, inovative, astfel incat acestea sa simplifice viata de zi cu zi.