06.05.2014 toate
Protejeaza-te de fraude! Orange Moldova a initiat o campanie de informare antifrauda pe telefonul mobil

Orange Moldova a lansat o campanie de informare a clientilor sai privind riscurile fraudelor comise prin intermediul telefonului mobil. Asta dupa ce mai multi clienti Orange s-au plans ca au primit SMS-uri de la numere internationale necunoscute, in care li se solicita sa telefoneze inapoi, de exemplu: „Daca poti sa ma suni, am ceva important de spus“, „Suna-ma, am ceva urgent sa-ti zic“, „Salut! Suna-ma urgent” etc.

Cei care au cazut in capcana infractorilor si au telefonat la aceste numere, sunt taxati pentru apelurile internationale si astfel risca sa piarda banii sau minutele din cont.

Pentru a informa clientii cu privire la aceste fraude, Orange a lansat o campanie SMS de informare a clientilor cu urmatorul continut: „Atentie! Nu sunati inapoi la numerele internationale necunoscute din SMS-urile primite. Poate fi o frauda si veti pierde bani.”.

Tentativele de frauda sunt intreprinse de persoane necunoscute, care urmaresc inselarea clientilor si obtinerea castigurilor ilicite prin diverse metode.

Cei care receptioneaza asemenea mesaje sunt indemnati sa le ignore, iar in cazul in care apar neclaritati, sa apeleze serviciul clienti Orange la numarul 777. Mai multe informatii despre fraudele posibile pot fi gasite in rubrica Protejeaza-te de fraude.