14.05.2014 toate
Orange Moldova reconfirma statutul de lider in inovatii

Orange Moldova surprinde din nou prin inovatii. In calitate de partener al Summit-ului Tehnologiilor Informationale, compania a prezentat participantilor mai multe servicii inovative, lansarea carora a contribuit la dezvoltarea pietei de telecomunicatii din Republica Moldova.

Portofoliul primului operator de telefonie si internet din tara noastra este unul vast si cuprinde doua premiere mondiale HD voice si HD voice international, servicii 3G+ si 4G, concepte inovative pentru dezvoltarea relatiilor cu clientii si reteaua de magazine Orange;

  • Cea mai extinsa si performanta arie de acoperire 3G+ este disponibila pe 84 la suta din teritoriu tarii, fiind accesibila pentru 96% din locuitorii Moldovei. Gratie acestei tehnologii, serviciul Internet Acum 3G de la Orange este cel mai popular serviciu de internet fara fir in Moldova.
  • Cea mai extinsa arie de acoperire a retelei 4G este disponibila in 12 localitati din Moldova, iar 28 la suta din consumatori au acces la retea. Aceasta tehnologie ofera serviciu Internet fara fir la viteza luminii, de 150 de MB.
  • 2.600 000 de clienti beneficiaza zilnic de serviciile companiei. Numai in 2013, peste 300 000 de consumatori au aderat la familia Orange.
  • Cele 28 de magazine directe sunt construite dupa concepte inovativ. Orange Conect, Orange Expo si Orange Smart Store - ofera clientilor o experienta inedita. In total peste 3600 de puncte de vanzari sunt disponibile in toata tara.

Astazi, Orange a prezentat un nou serviciu Orange WIFI PRO care ofera utilizatorilor o experienta unica. Acesta permite accesarea Orange WIFI fara a introduce parola de fiecare data cand clientul este in punctele de acces Orange WIFI.

Sergiu Postica, Director Strategie si Dezvoltare, Orange Moldova: „Astazi am prezentat o noua tehnologie exclusiva, EAP-SIM, care permite accesarea serviciului WIFI fara a introduce parola, de fiecare data cand clientii sunt in punctele de acces Orange WIFI. Serviciul Orange WIFI PRO va fi disponibil curand, pentru toti la Orange. Acesta ofera acces gratuit la internet in 330 de puncte de acces in 30 de localitati din tara”.

Un alt serviciu, lansat de catre centru de guvernare electronica in parteneriat cu Orange, premiat la Congresul global al operatorilor de telefonie mobila este semnatura mobila:

Stela Corpacian, Sef al Oficiului Operational, Orange Moldova: „Semnatura mobila este un serviciu inovator care permite clientilor Orange accesarea serviciilor online, prin intermediul telefonului mobil, intr-o maniera simpla, comoda, sigura si care are putere juridica. Acest serviciu deschide noi perspective pentru accesarea serviciilor electronice atat publice, cat si comerciale. Lansarea acestui serviciu este un pas important pentru Republica Moldova spre o nou lume digitala.”

Subiectul inovatiilor a fost discutat si in cadrul sesiunii de deschidere a Summit-ului ICT:

 Pavel Filip, Ministru al Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor: “Suntem siguri ca impreuna vom reusi sa cream in Republica Moldova un mediu prielnic pentru dezvoltarea unei societati informationale moderne, in care tehnologiile avansate pot deveni elementul central de ridicare a calitatii vietii oamenilor si de imbunatatire a mediului de afaceri”.

Iurie Leanca, Prim-Ministru al Republicii Moldova: “Tehnologiile informationale sunt parte din viata noastra si la fel ca in toata lumea reprezinta un catalizator al productivitatii si cresterii economice”.

Investitiile companiei Orange in transformarea noilor tehnologii in servicii utile si accesibile, asigura pozitia de lider in inovatii a Orange Moldova.