07.07.2008 toate
Festivalul "Chipuri de prieteni" organizat la Cahul a adunat participanti si oaspeti din 11 tari

Timp de trei zile capitala de sud a tarii, orasul Cahul, s-a transformat intr-un Mecca al muzicii.

Tinerii interpreti din 11 tari s-au antrenat intr-un concurs de muzica, care s-a desfasurat pe Piata Independentii din Cahul.

Membrii juriului, printre care producatori si artisti din Ucraina, Mexic, Italia, Romania, Grecia, Bulgaria si Moldova au desemnat cei mai buni cantareti.

Pe primul loc s-au clasat Mihaela Fileva din Bulgaria si Victoria Eftodenco din Moldova. Locul doi a revenit Stelei Botez din Moldova si lui Alexei Crecest din Belorus. De locul trei s-au bucurat Alinara Cuciuc din Ucraina si Asila din Rusia.

Desi spiritul de competitie era prezent, acesta nu a atenuat atmosfera prietenoasa traditionala a festivalului.

Evenimentul "Noaptea de jaz" care a devenit deja o parte indispensabila si o perla pretioasa a festivalului, a fost una de exceptie. Aceasta a adunat oaspeti atat din Cahul cit si din Chisinau. Pana in zori, pe o scena improvizata in padure cei mai renumiti interpreti au cantat jaz. Printre acestia fiind renumitul chitarist Enver Izmailov, Giovanni Buzzurro din Mexic, Daniele Guastella din Italia, Olia Tira, Geta Burlacu, Nikirasong, Single Point, Adrian Ursu si altii.

Iar in ziua a treia a festivalului centrul orasului Cahul s-a transformat intr-o discoteca in aer liber. In ritmul muzicii formatiei Sensor si a lui Tom Boxer cahulenii si oaspetii festivalului au dansat pana la miez de noapte.

Compania Orange este partenerul general al acestui eveniment deja al cincilea an consecutiv.