11.07.2008 toate
Orange Moldova – o companie de succes in cadrul grupului France Telecom

Presedintele executiv al grupului Orange, vicepresedintele grupului France Telecom, Olaf Swantee a venit intr-o vizita de lucru la Chisinau.

Programul a inclus intrevederea cu directorii si managerii companiei, cat si participarea la ceremonia de inaugurare a unui nou magazin Orange amplasat in centrul capitalei.

In cadrul intrunirii cu directorii si managerii Olaf Swantee au fost discutate rezultatele obtinute si obiectivele pentru viitor. “Misiunea noastra in Moldova este de a aduce telefonia mobila fiecarui, indiferent de locul de trai sau amplasare, pentru a face comunicarea mai intensa si pentru a asigura accesul la cele mai interesante inovatii. Cu Orange, Moldova a inceput sa beneficieze de cele mai bune inovatii de calitate europeana. Eu sunt mandru de echipa care lucreaza la Orange Moldova si sunt foarte optimist in ceea ce priveste viitorul Moldovei” a mentionat Olaf Swantee.

Deasemenea, Presedintele Executiv al grupului Orange a dat asigurari ca va sustine orice initiativa, care va contribui la dezvoltarea companiei si a pietei de telefonie mobila in Moldova. “Am fost impresionat de rezultatele companiei si de succesele brandului Orange. Moldova intr-adevar a realizat cel mai de succes rebranding din cadrul grupului. Experienta acumulata de Moldova a fost impartasita de catre grup altor piete cum ar fi: Iordania, Mauritius”.

In dupa amiaza zilei, Presedintele Grupului Orange a participat la ceremonia de inaugurarea a noului magazin Orange, amplasat pe bulevardul Stefan cel Mare, in centrul capitalei. Impreuna cu directorul general Orange Moldova D-nul Bruno Duthoit si partenerul companiei Orange Moldova directorul companiei Mobilive, Ruslan Munteanu, Olaf Swantee a taiat panglica si a anuntat deschis noul magazin Orange. In cadrul ceremoniei el a mentionat ca este foarte impresionat de ceea ce vede in Moldova "Noul magazin este identic cu cele pe care le-am vazut in Franta, UK si Elvetia. Sunt foarte multumit de faptul ca am avut posibilitatea sa particip la inaugurarea acestuia".

Imediat dupa deschiderea magazinului, Olaf Swantee a facut declaratii pentru presa. El a mentionat ca: “Misiunea pe care o are Orange in Moldova este de a aduce serviciile de telefonie mobila tuturor, de a permite utilizarea lor din plin, avand acces si la cele mai recente inovatii. Sunt fericit pentru ca s-au facut multe lucruri bune aici si ca toti locuitorii Moldovei pot beneficia de ele. Timp de un an traficul mediu accesibil clientului s-a dublat, de la 16 minute pe luna pentru PrePay la aproape 50 minute, fara ca clientii sa plateasca mai mult. Am observat si faptul ca serviciile noi se bucura de popularitate si anume TV pe mobil, blog, portalul Orange World si alte servicii lansate de Orange."

De asemenea, D-nul Swantee a apreciat si faptul ca compania a participat activ la desfasurarea a doua evenimente de amploare pentru Moldova - Eurovision 2008 si campionatul European de fotbal 2008.

El a mentionat ca aceste succese sunt promitatoare si ca Orange va continua sa investeasca si mai mult in dezvoltare, astfel incat nivelul de deservire si de promovare a inovatiilor in Moldova sa fie permanent identic cu cel din tarile europene.

Totodata, el s-a aratat multumit de faptul ca acum Moldova este parte a grupului si beneficiaza nu doar de un brand international, care conform clasificarii internationale Milliard Brown valoreaza 14 miliarde dolari SUA, dar si de cele mai bune practici internationale in domeniul telefoniei mobile. “Angajatii Orange beneficiaza de suport, dar si contribuie prin suportul lor intelectual la dezvoltarea grupului. De exemplu cuburile Orange, inventate in Moldova au fost raspandite in mai multe tari din cadrul grupului” a zis Olaf Swantee in discutia lui cu presa.

In ce priveste rezultatele grupului si perspectivele pentru viitor, Olaf Swantee a mentionat ca cele 11 laboratoare tehnice Orange amplasate in SUA, Marea Britanie, Franta si China ofera suport permanent companiilor din toata lumea in vederea dezvoltarii serviciilor inovative pe telefonul mobil, Internet, etc.

In Moldova, gratie suportului acestor laboratoare, au fost lansate serviciile TV pe mobil, Orange World, solutii pentru reincarcare. De asemenea, Orange Moldova a lansat recent serviciul Numar Personalizat, care a fost realizat in parteneriat cu colaboratorii laboratorului din Boston, SUA.

Acum, a spus Olaf Swantee, Grupul France Telecom este mai puternic ca niciodata. El are 172 de milioane de clienti in 28 de tari ale lumii pe cinci continente, dintre care 120 de milioane deja sunt clienti Orange.

In cadrul grupului France Telecom muncesc 187 mii de angajati, care au realizat venituri de 52.9 miliarde de euro in 2007. Orange este al treilea operator in Europa dupa Deutsche Telecom si Telefonicca. El se claseaza pe o treapta mai inalta decat Vodafone.

Asadar, afirma Olaf Swantee scopul Orange indiferent de tara unde activeaza, este de a deservi clientii si de a le acorda suport in activitatea lor zilnica atat la locul de munca cat si acasa prin prestarea serviciilor inovative si interesante pentru telefonia mobila fixa si Internet.

Despre Olaf Swantee
Olaf Swantee, are 41 ani. El si-a inceput activitatea in cadrul grupului France Telecom la 13 august 2007, in functia de vice-presedinte, responsabil de serviciile comunicare personala si activitatea in Marea Britanie, Europa si Occidentul Mijlociu. Anterior el a detinut functia de vice-presedinte la Hewlett-Packard fiind responsabil de vanzarile „business to business” in Europa, Occidentul Mijlociu si Africa. Olaf Swantee este danez si a absolvit facultatea de economie. El detine si un masterat in administrarea afacerilor (MBA). El are 17 ani de experienta internationala in domeniul IT in calitate de director de Marketing si Vanzari, avand ca responsabilitati venitul si profitul international. Olaf Swantee a contribuit la cresterea Hewlett-Packard in Europa dupa ce si-a adus aportul considerabil in ceea ce priveste dezvoltarea vanzarilor pentru echipamentele Compaq si Digital. "

Despre Orange
Orange este brandul cheie al companiei France Telecom, unul din lideri pe piata telecomunicatiilor din lume. Conform datelor oficiale din 31 martie 2008, France Telecom numara peste 172 milioane de clienti pe cinci continente, doua treimi dintre care sunt clienti Orange. In 2007 Grupul a realizat un volum de vanzari egal cu 52.9 miliarde de Euro (13 miliarde in primul trimestru din 2008). Aceleasi date arata ca in Grupul numara 120 milioane de utilizatori de telefonie mobila.

Brandul Orange a fost lansat in Moldova pe data de 25 aprilie 2007. Acum Orange Moldova numara 1 milion 400 de mii de clienti. Orange Moldova este cel mai de succes operator pe piata de telefonie mobila din Moldova care si-a inceput activitatea in 1998.

Orange Moldova presteaza servicii de telefonie mobila in standard GSM, internet mobil, si TV pe mobil. Aria de acoperire Orange este 99% din populatie si 97,65% din teritoriu.