20.08.2014 toate
Orange Moldova – partener general al Festivalului International de Opera si Balet "Maria Biesu", editia a XXII-a

Pentru al treilea an consecutiv, Orange Moldova a devenit partenerul general al Festivalului International de Opera si Balet "Maria Biesu", editia a XXII-a. Evenimentul asteptat cu mult drag la Chisinau isi va deschide usile pe 5 septembrie. Si in acest an, artisti consacrati din lumea muzicii vor prezenta publicului larg un repertoriu impresionant de 8 spectacole de opera si balet.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: "Primadona muzicii nationale va reprezenta intotdeauna o personalitate de o vasta eruditie si cultura, un talent de neinlocuit. Implicarea Orange Moldova in desfasurarea acestui festival reprezinta o continuare frumoasa a unei colaborari ce dureaza de mai multi ani. Avem convingerea ca si cea de-a 22-a editie a Festivalul International de Opera si Balet "Maria Biesu" isi va intampina oaspetii cu adevarate demonstratii de virtuozitate ale artei lirice. Prin sustinerea acestui eveniment, ne propunem sa promovam opera in Republica Moldova, sa introducem tara noastra in circuitul cultural international, iar orasul Chisinau sa devina un centru al artei lirice".

Pana pe 14 septembrie, pe scena Teatrului National de Opera si Balet "Maria Biesu" vor urca artisti renumiti din Franta, Spania, Germania, Romania, Rusia, Georgia, Belarus, Ucraina, Republica Moldova etc. Debutul festivalului va fi dat de opera "Traviata", de Giuseppe Verdi. Pasionatii de arta lirica vor putea admira de asemenea si Don Quijote, Dama de Pica, Giselle, Turandot s.a. Editia curenta a Festivalului este organizata de catre Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Teatrul National de Opera si Balet Maria Biesu, Uniunea Muzicienilor din Republica Moldova, sub egida Premierului Iurie Leanca.

Iurie Leanca, Premierul Republicii Moldova: "Cea de-a 22-a editie a festivalului este asteptata cu mare nerabdare de spectatorii pasionati de aceasta arta. Si asta deoarece actiunile culturale de exceptie, care traditional au loc in cadrul acestui maraton liric, au depasit demult frontierele geografice ale Republicii Moldova. Sunt convins ca si in 2014, pe scena Teatrului National de Opera si Balet, vor evolua mai multe nume consacrate, din diferite arii si care vor adauga o pagina memorabila in istoria artei din tara noastra."

Monica Babuc, Ministru al Culturii Republicii Moldova: "Festivalul International "Maria Biesu, ajuns la cea de-a XXII-a editie, reconfirma faptul ca arta lirica prin care lumea a cunoscut-o pe primadona operei nationale moldovenesti, pulseaza si astazi vivace in spatiul cultural autohton. O actiune culturala de o asemenea anvergura aduce in prim plan interpreti virtuosi, voci extraordinare, care vin sa demonstreze o data-n plus ca acolo unde cuvintele esueaza, arta vorbeste".

Orange Moldova este un promotor fidel al culturii in tara noastra. De 5 ani, compania alaturi de Fundatia Orange a stabilit un parteneriat de succes cu Teatrul National de Opera si Balet "Maria Biesu". Gratie acestui parteneriat cca 13 mii de copii din scolile internat din Moldova au avut sansa sa urmareasca din tribune 15 spectacole de opera si balet.