04.09.2014 toate
Orange True-Kare - e simplu sa ai grija de sanatate

Orange Moldova a lansat in premiera solutia pentru sanatate - True-Kare. Astfel, cei care acuza probleme de sanatate pot acum mai usor sa-si monitorizeze starea fiziologica, cu ajutorul unor dispozitive si accesorii speciale. Ele sunt conectate la o platforma online, cu posibilitati avansate (www.orange.md/true-kare) si care poate fi administrata usor de catre utilizatori.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: „Importanta acestui serviciu pentru consumatori consta in oferirea posibilitatii de a avea grija de sanatatea proprie si a celor dragi, zi de zi. Investitiile Orange in domeniul sanatatii consolidate prin activitatea Fundatiei Orange, acum sunt dezvoltate prin lansarea acestui serviciu, care va fi un suport important in procesul de asigurare a asistentei medicale”.

Dispozitivele Orange True-Kare si beneficiile lor
Telefonul True – Kare poate fi utilizat ca si unul obisnuit, insa contine mai multe functii avansate, care permit monitorizarea parametrilor de sanatate. Dispozitivul are tastele mari si separate, sunet puternic, ecran color, bluetooth, GPS si buton SOS. De asemenea, telefonul poate fi configurat web si este integrabil cu alte echipamente medicale.

De avantajele serviciului se pot bucura doar cei care detin Abonamentul Orange True-Kare.

Pentru 85 de lei lunar, compania asigura comunicarea automatizata cu platforma specializata, online. Telefonul True-Kare poate fi achizitionat in rate, cu 0 lei avans initial, la pretul promotional de 2999 de lei.

Accesoriile True – Kare: ceas (699 de lei), breloc (399 de lei), adaptor (349 de lei).
Accesoriile True – Kare contin butonul SOS si pot fi utilizate pentru apelurile de urgenta.

Solutia in sanatate ajuta utilizatorii sa simplifice meniul prin gestionarea online a telefonului True-Kare, adaptandu-le la necesitatile fiecaruia. Utilizatorii serviciului au acum posibilitatea sa fie alertati in caz de urgenta printr-un apel automat, prin intermediul butonului SOS, dar si sa stabileasca pozitia geografica a persoanei.

Andrei Uncuta, Director Institutul de Neurologie: „In unele situatii, produsul poate fi integrat cu serviciul de asistenta medicala de urgenta. Atunci cand este necesar sau pacientul este singur, prin apasarea butonului, primeste asistenta medicala”.

Andrei Preasca, Director Vanzari si Clienti Corporativi, Orange Moldova: „ Cu ajutorul dispozitivelor True-Kare, va fi posibila monitorizarea parametrilor medicali, precum glicemia, tensiunea, greutatea, temperatura, planificarea medicatiei si informarea despre administrarea medicamentelor. Telefonul permite setarea sarcinilor zilnice, a vizitelor la medic si a zilelor de nastere sau a altor evenimente.

Platforma online permite expediere rapoartelor medicului sau altei persoane abilitate, informarea printr-un sistem de alerte despre orice situatie neplanificata precumrezultate deviate ale masurarilor, neadministrarea medicamentelor planificate, baterie descarcata si altele.

True-Kare – un serviciu popular si in alte state
Primii beneficiari ai solutiei True-Kare vor fi patru institutii medicale din tara noastra carora Orange Moldova le va dona 40 de telefoane.

Andrei Usatii, Ministrul Sanatatii al Republicii Moldova: „Consideram ca serviciile electronice joaca un rol-cheie in dezvoltarea sistemului medical autohton. Odata cu lansarea True-Kare suntem convinsi ca medicii vor avea inca o posibilitate sa acceseze informatii cu ajutorul calculatorului, sa monitorizeze anumiti parametri la distanta, ceea ce permite pacientilor sa fie sub supraveghere medicala fara a se deplasa la cabinetul medical”.

Platforma True Kare a castigat rapid popularitate si in randul cetatenilor din alte state. Aceasta este pe larg utilizata in tari precum Franta, Marea Britanie, Portugalia.

Carlos Azevedo, Reprezentant al Comitetului Executiv True – Kare: „Compania pe care o reprezint este in topul companiilor IT din spatiul european. Suntem mandri ca am venit cu aceasta inovatie si in Moldova. Lansata recent in tarile spatiului european, acest serviciu a devenit foarte popular. Faptul ca este un serviciu integru care ofera posibilitatea de a monitoriza starea de sanatate 24 din 24 de ore si compatibilitatea cu alte sisteme informationale, il face atractiv atat pentru publicul larg, cat si pentru comunitatea medicala.
Dispozitivele True-Kare se gasesc deja in magazinele Orange (detalii magazine www.orange.md). De asemenea, ele vor putea fi testate si in perioada 9-12 septembrie, la standul Orange, din cadrul Expozitiei Internationale Specializate „ MoldMEDIZIN & MoldDENT”.