23.09.2014 toate
Saptamana voluntariatului la Orange

Orange Moldova a celebrat „Saptamana voluntariatului”. Compania s-a aliniat initiativei Grupului Orange care a dedicat solidaritatii civice, perioada cuprinsa intre 15-21 septembrie. Astfel, pe tot parcursul saptamanii, OMD a desfasurat mai multe actiuni destinate sensibilizarii angajatilor si incurajarii activitatilor extra job, in sprijinul promovarii valorilor voluntariatului. Tot in aceasta perioada a fost celebrata si aniversarea de 4 ani a programului „Ne pasa”, proiect care vine sa fortifice statul de companie social-responsabila a Orange Moldova.

Liudmila Climoc, Directorul General Orange: „ Orange Moldova este o companie social responsabila, iar dintotdeauna a promovat valorile voluntariatului. Sunt mandra ca anual cca 10% dintre angajatii Orange se implica in actiuni de voluntariat. Acest fapt semnifica, ca suntem o echipa care demonstreaza nu doar performanta profesionala, dar si calitati umane de neinlocuit: solidaritate si bun simt. Impreuna am castigat experienta valoroasa, iar fiecare dintre noi a avut posibilitatea sa-si aduca contributia la schimbarea in bine a unei comunitati, cartier, oras, societate. Va doresc sa pastrati aceste valori in continuare”.

Startul saptamanii solidaritatii a fost dat de o expozitia de poze, la sediul Orange, care a ilustrat activitatea din 2014 a voluntarilor angajati ai companiei. Ulterior, s-a anuntat organizarea unei noi runde de treninguri in scolile-internat din tara.

Pentru imbunatatirea programului de voluntariat „Ne pasa”, la sfarsitul saptamanii, a fost organizat un workshop. Timp de cca 2 ore, 32 de voluntari Orange au povestit experientele lor castigate la treningurile din scolile internat, vizitele in familiile numeroase etc. Participantii au fost impartiti in 3 echipe si au fost indemnati sa vina cu sugestii pentru realizarea unor noi proiecte de voluntariat sau imbunatatirea celor existente. Peste 60 de idei, din 3 mari domenii (educatie, help&fun, digital ), au fost propuse de catre participanti la workshop.

La finalul workshop-ului, intr-o atmosfera neformala, a fost organizata „Gala voluntarilor Orange”, la care activistii companiei au fost premiati cu diplome de merit.