24.09.2014 toate
Concurs pentru studentii ASEM sustinut de Orange Moldova

Studentii Academiei de Studii Economice sunt indemnati sa participe la concurs. Incubatorul de Afaceri al ASEM alaturi de Orange Moldova a lansat cea de-a X-a editie a concursului „Idei de Afaceri”. Proiectul prevede crearea unor noi oportunitati pentru studentii moldoveni, care isi pot transforma ideile inovative in afaceri reale.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: „Invitam cat mai multi tineri competitivi sa dea dovada de spirit inovator si sa se inscrie in competitia afacerilor. Cu siguranta, proiectul le va dezvolta abilitatile de antreprenor si le va imbunatati experienta de gestionare a business-ului. Avem convingerea ca sustinerea acordata astazi tinerilor, va insemna maine un pas inainte, pentru cresterea economica a tarii noastre”.

Diana Vornovitchi, Director al Incubatorului de Afaceri ASEM: „In procesul de pregatire profesionala a tinerilor, experienta este la fel de importanta ca si cunostintele obtinute in procesul educational. Ne bucuram mult ca Orange ne acorda suportul deja al cincilea an consecutiv. Aceasta competitie reprezinta un nou pas in dezvoltarea spiritului antreprenorial al tinerilor, studenti ASEM”.

Studentii ASEM, indiferent de anul de studiu, se pot inscrie la concurs pana pe 17 octombrie. Regulamentul concursului il puteti afla pe www.ase.md.

Concursul ideilor de afaceri se desfasoara in mai multe etape, timp de trei luni:

  1. Inregistrarea participantilor
  2. Selectarea candidatilor
  3. Evaluarea planurilor de afaceri
  4. Organizarea forumului de afaceri
  5. Premierea castigatorilor.

De la lansarea proiectului pana actualmente, 24 de companii au fost gazduite in Incubatorul de Afaceri al ASEM si au fost create cca 110 locuri de munca. Pentru al cincilea consecutiv Orange Moldova a devenit partener general al proiectului. Concursul este realizat in cadrul unui parteneriat de succes stabilit intre ASEM si Orange Moldova, inca din anul 2009. In cadrul acestuia, primul operator de telefonie mobila din tara noastra acorda suport tinerilor in procesul educational, ofera stagii de practica in companie, participa la dotarea institutiei cu echipament modern si sustine initiativele extracurriculare ale studentilor.