07.11.2014 toate
Orange Moldova sustine dezvoltarea afacerilor in randul tinerilor

Studenti inmatriculati la Academia de Studii Economice din Moldova au acum mai multe oportunitati de a-si transforma ideile in afaceri reale. Cativa dintre ei au fost selectati sa participe la proiectul implementat de Incubatorul de Afaceri ASEM - „Idei de Afaceri”- desfasurat cu suportul Orange Moldova. Recent, tinerii au incheiat sesiunea de treninguri, pe durata carora au fost antrenati cum sa-si puna ideile in practica si sa le transforme in istorii de succes.

Diana Vornovitchi, Directorul Incubatorului de Afaceri, ASEM: „In procesul de pregatire profesionala, experienta este la fel de importanta ca si cunostintele obtinute pe bancile facultatii. Aceste treninguri a fost sustinute de mentori profesionisti, iar participantii cu siguranta au avut ce invata din experienta lor. Aceasta competitie reprezinta un nou pas, in dezvoltarea spiritului antreprenorial al studentilor ASEM. Ne bucuram mult ca Orange ne acorda suportul deja al cincilea an consecutiv”.

Tinerii participanti la cea de-a X-a editie a concursului au dat dovada de inspiratie si inventivitate. Astfel, domeniile in care isi doresc sa-si dezvolte propriul business sunt destul de variate. Viitorii oameni de afaceri vor activa in sfera serviciilor de inventariere, foto si video, plati electronice, consultanta in afaceri, achizitii, transport, web design, cresterea animalelor pentru blanuri, business online etc. In editiile anterioare ale concursului, 24 de companii au fost gazduite in Incubatorul de Afaceri al ASEM. Datorita implementarii proiectului au fost creat cca 110 locuri noi de munca.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: „Orange Moldova sustine dezvoltarea spiritului antreprenorial in randul tinerilor, prin proiecte concrete. Investitiile in tanara generatie de astazi, reprezinta cu siguranta, capitalul acordat cresterii economice de maine a tarii noastre. Ne bucura enorm faptul ca studentii - viitorii oameni de afaceri – manifesta dorinta si implicare”.

Tinerii mai au de parcurs inca cateva etape ale concursului. Astfel, la sfarsitul lunii curente ei vor prezenta unei comisii de evaluare ideile de afaceri elaborate. La etapa finala, vor fi selectate doar 7 cele mai reusite idei. Afacerile castigatorilor editiei curente vor fi gazduite in Incubatorul de Afaceri ASEM si se vor bucura de premii si mentiuni din partea partenerilor concursului.

Orange Moldova a devenit partener general al proiectului pentru al cincilea an consecutiv. Concursul este realizat in cadrul unui parteneriat de succes stabilit intre ASEM si Orange Moldova, inca din anul 2009. In cadrul acestuia, primul operator de telefonie mobila din tara noastra acorda suport tinerilor in procesul educational, ofera stagii de practica in companie, participa la dotarea institutiei cu echipament modern si sustine initiativele extra-curriculare ale studentilor.