19.11.2014 toate
Orange Moldova sustine dezvoltarea afacerilor in domeniul IT

Orange Moldova continua sa contribuie la dezvoltarea afacerile bazate pe inovatii. In cadrul, celei de-a sasea editii a Startup Weekend, compania a premiat cele mai inedite idei de business in domeniul tehnologiilor informationale. Pentru un loc pe podium au luptat cca 80 de tineri, care timp de trei zile, au trebuit sa-si construiasca bazele propriei afaceri.

Dorian Postevca, membru al juriului, Manager Internet Orange Moldova: „ Sunt bucuros ca am remarcat tineri talentati la acest concurs, iar ei merita sa beneficieze de sustinerea noastra. Suportul acordat astazi tinerei generatii, inseamna de fapt o investitie in viitorul tarii noastre.Orange Moldova sustine Startup Weekend pentru a cincea oara consecutiv. Prin suportul acordat dezvoltarii afacerilor in sectorului IT, Orange reconfirma statutul sau de lider in inovatii si servicii digitale, care contribuie la dezvoltarea tarii.”

Peste 80 de participanti, 30 de idei, iar 17 dezvoltate in cele 54 de ore de actiune. Asa arata bilantul celei de-a sasea editii a Startup Weekend, desfasurate la Chisinau. Si la aceasta editie, in drumul spre construirea unei afaceri de succes, tinerii au fost ghidati de specialisti autohtoni si internationali din state precum: Estonia, SUA, Romania si altele.

Alexandru Popescu, mentor echipa, Coordonator Internet Orange Moldova: „Am vazut participanti foarte entuziasmati, dornici de a crea lucruri frumoase. Unii dintre ei au muncit non-stop, pentru a construi o idee reusita. Proiectele lor sunt interesante si imi doresc ca ele sa ajunga la maturitate si de ce nu sa fiu printre primii care le utilizeaza”.

Trei echipe care au creat cele mai inedite si viabile proiecte au fost premiate de Orange Moldova, dar si de alti parteneri ai evenimentului. Castigatorii au primit in dar din partea Orange premii banesti, cate un modem Orange Domino 4G si 3 luni de servicii gratuite Internet Acum. Locul trei de pe podium a fost ocupat de echipa „Hello Career”, membrii careia au creat o platforma ce ar putea sa-i ajute pe tineri sa-si gaseasca mai usor un loc de munca.

Victor Bujoreanu, participant concurs: „Particip la concurs in premiera. Atunci cand m-am inscris in competitie, credeam ca va fi mult mai usor. Intreg procesul este unul foarte intens, am cunoscut oameni noi si am invatat lucruri interesante.”

Pozitia secunda a fost ocupata de Optimus Flight. Locul intai a revenit echipei Yum, care a dezvoltat o aplicatie menita sa-i ajute pe utilizatori sa gaseasca mai usor, online, bucatele preferate din meniurile restaurantelor din Chisinau.

Pavel Pascari, participant concurs: „Sunt foarte bucuros ca am reusit sa ne plasam pe locul I. Multumesc mult celor care sustin acest concurs, pentru ca este o mare oportunitate pentru noi, tinerii. Cu siguranta vom investi mai multe eforturi pentru ca sa devina o afacere reala pe viitor.”

Orange Moldova sustine si promoveaza serviciile inovative. Obiectivul Orange este de a transforma aceste inovatii in servicii utile si accesibile pentru toti locuitorii tarii. Suportul acordat de catre Orange Moldova in vederea dezvoltarii afacerilor IT, cat si alte proiecte majore precum semnatura mobila, internet banking, True Kare, ce aduc performanta, contribuie la consolidarea statutului companie Orange de lider in promovarea digitalizarii societatii.

Despre Startup Week-end

Evenimentul este organizat in Moldova de catre proiectul „Cresterea Competitivitatii si Dezvoltarea Intreprinderilor II", alaturi de alti importanti parteneri precum Microsoft, Google, Simpals Garage etc. Proiectul a fost lansat in SUA, iar ulterior competitia s-a extins in mai multe state. Pana acum, la Startup Weekend cca 10 mii de antreprenori au dat startul propriilor afaceri.