02.02.2015 toate
Rezultatul campaniei de colectare de fonduri prin sms "Si tu poti fi Mos Craciun"

53760 este suma colectata de catre clientii Orange si dublata de Fundatia Orange, in cadrul campaniei de sms-uri „Si tu poti fi Mos Craciun”. Fondurile colectate vor fi utilizate pentru ajutorarea familiilor numeroase de la noi din tara, proiect desfasurat pentru al patrulea an consecutiv. Campania a fost pe 24 decembrie 2014, iar pana pe 20 ianuarie curent, clientii Orange care si-au dorit sa intinda o mana de ajutor copiilor din familiile aflate in dificultate, au avut posibilitatea sa trimita mesaje la numarul scurt 7474. Valoarea unui sms a fost de 8 lei (inclusiv TVA), iar numarul de mesaje care au putut fi expediate a fost nelimitat. Suma de bani colectata in cadrul campaniei a fost dublata de Fundatia Orange, iar astfel si in acest an, vor fi sustinute mai multe familii cu multi copii din Moldova.

Sergiu Postica, Presedintele Consiliului Fundatiei Orange Moldova: „Vreau sa aduc sincere multumiri clientilor Orange, pentru receptivitate, implicare, spirit civic si contributie la desfasurarea acestei campanii. Gratiei aportului lor, traditional, mai multe familii nevoiase din Moldova se vor bucura de o viata mai buna. Avem convingerea ca impreuna vom reusi sa aducem sa aducem si in acest an zambete pe chipurile copiilor care au nevoie de ajutorul nostru”.

In cadrul editiei din anul trecut a proiectului „Si tu poti fi Mos Craciun”, Fundatia Orange a majorat de 14 ori, suma colectata prin sms-uri de catre clientii Orange. Astfel, cu ajutorul bunurile achizitionate in cadrul campaniei au fost imbunatatite conditiile de viata a 50 de familii din 7 raioane ale Moldovei, precum Soroca, Edinet, Briceni, Telenesti, Hincesti, Cimislia si Basarabeasca. De la lansarea proiectului, gratie suportului acordat de catre clientii Orange si a donatiei facute de catre Fundatia Orange, au primit ajutor sub forma de bunuri 200 de familii, in care cresc si sunt educati cca 1400 de copii.

Proiectul “Si tu poti fi Mos Craciun” este initiat de Fundatia Orange Moldova si implementat de catre Centrul de Informatii Universitare, in parteneriat cu Ministerul Muncii Protectiei Sociale si Familiei al Republicii Moldova. Beneficiarii proiectului sunt identificati de catre asistentii sociali din fiecare localitate, care studiaza necesitatile fiecaruia.

Fundatia Orange Moldova a fost infiintata in anul 2009. Pana actualmente, Fundatia a implementat cca 50 de proiecte in domeniul sanatatii, ajutorului social, culturii si educatii, de care au beneficiat cca 180 de mii de persoane.

Rezultatele campaniei din anul trecut le puteti vedea in filmuletul de mai jos sau la rubrica raportare de pe pagina web www.fundatia.orange.md.