23.05.2007 toate

Cei mai buni studenti ai tarii au luat "Burse de Merit 2007" gratie sustinerii financiare Orange Moldova.

A douasprezecea editie a concursului national "Burse de merit 2007", organizata de catre Centrul de Informatii Universitare s-a incheiat. Ceremonia de premiere a avut loc in incinta teatrului "Mihai Eminescu" si a fost onorata de prezenta Primului Ministru al Republicii Moldova Vasile Tarlev si ministrului educatiei Victor Tvercun.

Studenti din 21 de institutii superioare ale tarii au concurat pentru a obtine "Burse de merit 2007". Din 485 de candidati, 52 au fost premiati cu burse de gradul unu, doi si trei.

In timpul ceremoniei de premiere, Bruno Duthoit, directorul general Orange Moldova a mentionat: "Orange sustine deja la patrulea an acest concurs, deoarece pentru noi este foarte important sa contribuim la dezvoltarea acestei tari. Peste cativa ani, acestor tineri le va reveni misiunea de a se implica plenar in diverse domenii de activitate economica si sociala si de a le stimula eficacitatea. Concursul este national, ceea ce permite tuturor studentilor, din toate institutiile din tara sa se implice in aceasta competitie. Astfel, "Burse de merit" presupune premierea studentilor din diverse domenii de studii."

Acest concurs a fost initiat in anul 1996, de catre Fundatia "Soros Moldova". Editia curenta a concursului s-a desfasurat sub egida Consiliului Rectorilor cu suportul financiar al companiei "Orange Moldova" bancii comerciale "Agroindbanc" si fundatiei "Soros-Moldova".