01.08.2008 toate
Furtuna a blocat reteaua Orange Moldova in municipiul Chisinau

Reteaua Orange Moldova a fost blocata din cauza unor probleme de ordin tehnic care au aparut in urma furtunii in Chisinau in dupa amiaza zilei de 31 iulie.

Astfel, din cauza congestionarii nucleului retelei, aceasta n-a functionat incepind cu 13.30 in proportie de 50%. Ca urmare, in municipiul Chisinau si suburbiile capitalei abonatii nu puteau primi si efectua apeluri catre abonatii retelei Orange, totodata apelurile de la mobile Orange catre alte retele n-au fost afectate. In celelalte regiuni ale tarii reteaua Orange Moldova a functiona t in regim normal.

Departamentul tehnic al companiei Orange a intreprins masuri urgente pentru a inlatura deficientele tehnice aparute in retea.

Reteaua a inceput sa functioneze la ora 22.50 in aceeasi zi iar restabilirea deplina a functionarii retelei a fost finisata pe 1 august 2008, 00:35. Compania Orange isi cere scuzele de rigoare de la clienti si acorda urmatoarele compensatii pentru incomoditatile create.

  • Clientii Abonament Orange primesc 30 minute gratuite. In plus o reducere de 5% la Abonament in urmatoarea zi de facturare. Minutele gratuite pot fi utilizate pentru apeluri nationale si pentru apeluri internationale, care sunt tarifate conform listei de preturi.
  • Clientii PrePay primesc 10 lei de credit gratuit la creditul existent.