09.03.2015 toate
Orange Moldova susţine dezvoltarea agriculturii în Moldova

Serviciile de Internet 3G şi 4G ale Orange Moldova constituie o infrastructură importantă pentru  dezvoltarea afacerilor în domeniul agriculturii din ţara noastră. În cadrul expoziţiei specializate „Moldagroteh” deschisă în capitală, compania alături de partenerii săi, a prezentat soluţii moderne de optimizare a costurilor şi gestionarea eficientă a utilajelor tehnice în agricultură.

Anatol Bulgaru, Manager M2M, Orange Moldova: „Domeniul agricol este o prioritate pentru economia naţională a ţării. Iată de ce, ca şi operator responsabil Orange Moldova investeşte generos în dezvoltarea infrastructurii în regiuni. Astfel cu Internet 3G şi 4G de la Orange, serviciile inovative pentru eficientizarea afacerii devin accesibile pe teritoriul Republicii Moldova. Împreună cu partenerii noştri astăzi prezentam aceste soluţii, dar şi alte servicii convergente pentru afaceri, precum telefonie mobilă, fixă şi cele de internet mobil şi fix”.

Soluțiile prezentate reprezintă sisteme GPS, care permit monitorizarea procesului de lucru al vehiculelor în câmp, precum și consumul de combustibil. Grație acoperirii naționale, dar și a internetului de mare viteză de la Orange, datele colectate sunt transmise imediat către responsabili.

Andrei Matei, Manager  Guava-7 SRL: „În interiorul vehiculului se instalează un GPS, iar astfel fermierul poate afla când s-a pornit sau a stopat maşina, cu ce viteză a circulat etc. Cu ajutorul unui senzor se poate vedea consumul şi scurgerile de combustibil”.

Dumitru Bulmaga, Reprezentant Telecom Pager SRL: „Datorită Orange, partenerul nostru care ne prestează servicii de calitate, avem posibilitatea să prezentăm online clienţilor datele despre parcul auto. Experienţa arată că odată cu utilizarea soluţiilor noastre în agricultură, fermierii au optimizat exploatarea vehiculelor în proporţie de 50%”.

Orange Moldova este operatorul numărul 1 în ţara noastră şi contribuie continuu la dezvoltarea infrastructurii şi a economiei ţării. Compania deţine cea mai extinsă reţea 3G+ şi 4G, fapt ce îi permite să ofere servicii de conectivitate internet în orice regiune a Moldovei. Infrastructura  avansată a companiei reprezintă un suport real pentru reprezentanţii sectorului de afaceri, care implementând soluţii de telecomunicaţii reuşesc să-şi eficientizeze propriul business.