14.05.2015 toate
Orange Moldova prestează servicii pentru Marea Britanie

Orange Moldova prestează servicii pentru cel mai avansat operator digital  din Marea Britanie -  Everything Everywhere (EE). Compania oferă celor 27 de milioane de clienţi ai săi servicii de comunicaţie mobilă, Internet mobil şi în banda largă. Pentru operatorul britanic, angajaţii Orange vor presta o gamă largă de servicii în domeniul financiar, IT şi suport clienţi.

Alina Brînză, Director Operaţiuni Internaţionale, Orange Moldova: „În perspectivă, Orange va angaja peste 200 de persoane care vor furniza servicii pentru compania din Marea Britanie. Aceasta reconfirmă faptul că suntem un angajator responsabil, fapt confirmat şi de certificarea Top Employer Europa şi Moldova.  Sunt mândră să le oferim tinerilor noştri şansa de a se afirma în carieră aici, acasa, condiţii excelente de muncă şi posibilitatea de învăţa lucruri noi de la colegii din vest”.

Politicile Orange aplicate corect în raport cu partenerii săi, standardele înalte de calitate ale serviciilor şi experienţa de business, a determinat compania britanică să apeleze la suportul Orange Moldova. Acest fapt, reconfirmă disponibilitatea Orange de a face investiţii şi a crea locuri de muncă în Moldova.

Olaf Swantee, Director General EE: „Orange este o companie, care are cea mai mare experiență în Moldova. Este un operator puternic ce  împărtășește pasiune pentru inovații la fel ca EE în Marea Britanie. Angajații din Moldova sunt dedicaţi în muncă, au mult know-how, mai ales în IT, finanțe şi administrare”.

Actualmente, o echipă din18 tineri din Moldova, angajaţi  Orange, au început să  presteze servicii companiei britanice. Responsabilităţile zilnice, le oferă tinerilor oportunitatea de a cunoaşte mai îndeaproape procesele de business, ale celui mai mare operator 4G din Marea Britanie. Aceasta le ajută să se perfecţioneze zilnic şi să devină competitivi pe piaţa internaţională a muncii.

Vitalie Valache, Lider de echipă „Business Intelligence”: „Echipa cu care lucrez oferă multe posibilităţi de dezvoltare. Noi suntem implicaţi în procese complexe cum ar fi  analiza tehnică sau prezentarea datelor. Prestăm şi servicii de „business intelegence”, un sistem nou informaţional pentru management, mai puţin cunoscut în Moldova, dar foarte popular în vest”.

Olga Tanas, Senior Accountant, Departamentul Operaţiuni Internaţionale: „Mie îmi place să lucrez aici pentru că este un mediu  multicultural,  internaţional. Jobul în această echipă reprezintă un îndemn continuu la performanţă, pentru că îţi oferă posibilitatea să faci schimb de experienţă cu angajaţii din Marea Britanie. În plus, avem o echipă tânără şi prietenoasă”.

Compania EE este cea de-a treia  companie pentru care Orange Moldova prestează servicii de nearshoring. Primul contract a fost semnat de către Orange Moldova în anul 2008, cu operatorul Mobistar din  Belgia, după care a urmat acordul cu operatorul Salt din Elveţia. Până în prezent, 170 de persoane au fost angajate de Orange pentru a presta servicii IT, finanţe şi suport clientelă, pentru companiile din alte state. În perspectivă, în acest sens, vor fi create încă 200 de locuri de muncă noi.