23.06.2015 toate
Ziua Absolventului se schimbă cu Orange

Pentru al optulea an consecutiv, Orange Moldova a fost partenerul general al evenimentului dedicat Zilei Absolventului în regiunea găgăuză. Însoţiţi de rude şi prieteni, absolvenţii liceelor din mai multe localităţi s-au reunit la Comrat pentru a celebra împreună absolvirea liceului. Cei mai talentați 50 de tineri care au înregistrat performanțe la studii, dar și în activitățile extracurriculare, s-au bucurat de premii oferite de compania Orange – câte un telefon inteligent.


Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: „Vreau să adresez sincere felicitări tuturor absolvenţilor, să le doresc succes şi multe reuşite în continuare. Susţinerea tinerei generaţii este o prioritate pentru noi, întrucât suntem convinşi că tinerii sunt cea mai mare valoare a unei ţări. Suntem foarte mândri să fim partenerul evenimentului dedicat absolvenţilor de la Comrat pentru al 8-lea an consecutiv, iar acest fapt reconfirmă angajamentele noastre asumate prin strategia de Responsabilitate Social – Corporativă. Vă felicit pe toți cu ocazia zilei de astăzi, care semnifică pentru fiecare dintre voi un nou început. Vă doresc să aveți perseverență, curaj şi fermitate pentru a atinge obiectivele pe care vi le-ați propus ”.

Guvernatorul autonomiei, Irina Vlah, sub auspiciile căruia a fost organizat evenimentul, a menționat în discursul său despre importanţa acestei zile pentru părinți, profesori, dar și pentru absolvenți. Oficialul le-a urat tinerilor succes în viață și baftă la admiterea în instituțiile de învățământ superior şi a mulţumit Orange Moldova pentru fidelitatea de care a dat dovadă față de acest eveniment, dar și pentru contribuția adusă de companie în susţinerea şi promovarea generaţiei tinere.

Irina Vlah, Guvernatorul Găgăuziei: „Sunt bucuroasă că astăzi, în această Piață, s-au adunat toți absolvenții Găgăuziei, cu părinți și profesori. Această frumoasă sărbătoare nu ar fi avut loc dacă nu ar fi fost partenerii noștri. În acest caz, vreau să menționez conducerea companiei Orange, care de fiecare dată răspunde la solicitările Comitetului Executiv, colaborează cu noi, așa cum s-a întâmplat și în acest an. Aș vrea să-i mulțumesc în special doamnei Ludmila Climoc, pentru că iubește atât de mult Găgăuzia”.

Atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută de mai mulţi interpreţi şi grupuri de dansatori autohtoni. Cu multă bună dispoziţie, dar şi nostalgie, tinerii şi-au luat rămas bun de la viaţa de şcolar.

Grigore Toderov, absolvent: „Sunt fericit că am absolvit liceul, dar şi trist în acelaşi timp. Şi asta pentru că anii de şcoală nu se întorc nicicând”.

Anna Stoinova, absolventă: „Sunt foarte fericită astăzi. Odată cu absolvirea şcolii însă se începe şi o nouă etapă în viaţa noastră”.

Orange este #1 în Moldova în domeniul responsabilităţii sociale corporative, fiind operatorul cu cele mai mari investiţii în dezvoltarea proiectelor sociale în domeniul educaţiei şi a ocrotirii sănătăţii. Acum cinci ani, compania a creat propria fundație de binefacere, alături de care a investit până în prezent zeci de milioane de lei în susţinerea tinerei generaţii prin burse de studii, incluziunii digitale a elevilor din mediul rural, suport financiar pentru tineri în dezvoltarea afacerilor în IT, facilitarea accesului la programe culturale pentru copii din familiile social – vulnerabile, dar şi facilitarea accesului la servicii medicale de calitate prin dotarea spitalelor cu aparate performante.