15.09.2015 toate
Orange Moldova a susţinut Festivalul Internaţional "Maria Bieşu"

Chişinăul a devenit capitala muzicii lirice. Timp de o săptămână, mii de spectatori au venit la Teatrul Naţional de Operă şi Balet pentru a admira prestaţiile de excepţie ale artiştilor din cadrul Festivalului Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”. Cea de-a 23-a ediţie a prestigiosului eveniment este dedicată celei de-a 80-a aniversări a sopranei. Pentru a introduce ţara noastră în circuitul cultural internaţional, tradiţional, Orange Moldova a susţinut organizarea festivalului in calitate de partener general.

Ludmila Nistorică, Director Marketing şi Comunicare: „Orange Moldova este operatorul #1 nu doar la capitolul tehnologii digitale, dar şi al incluziunii culturale. Implicarea Orange Moldova în desfăşurarea festivalului reprezintă continuarea unei frumoase colaborări, ce durează deja de mai mulţi ani. Suntem mândri să susţinem evenimentul pentru al 4-lea an consecutiv. Astfel, Orange Moldova îşi reconfirma statutul de companie ataşată de valorile cultural-europene care investeşte în dezvoltarea culturală a ţării”.

Multaşteptatul festival a adus publicului un program din 7 spectacole de o înaltă ținută artistică - 4 opere și 3 balete. Şi în acest an pe scena de la Chişinău au urcat artişti consacraţi din Polonia, Italia, Spania, Elveția, Germania, Japonia, România, Rusia, Ucraina, Republica Moldova etc. Publicul s-a delectat cu adevărate demonstraţii de virtuozitate de operă şi balet susţinute de Alexei Baklan, Olga Busuioc, Claudia Caia, Olga Chelpanova, Yuka Ebihara, Andrei Jilihovschi, Carlos Moreno, Valentina Naforniţa, Sergey Polyacov etc.

Maria Tulbure, spectatoare: „Am urmărit două spectacole. Mi-a plăcut enorm faptul că au fost implicaţi şi artişti internaţionali. Tenorii au fost excepţionali, iar acest festival este practic singurul la care avem posibilitatea să-i vedem la Chişinău”.

Petru Adam, spectator: „Am venit la spectacol cu toată familia. Pentru copii mei a fost o premieră să vină aici la Teatrul Naţional de Operă şi Balet. Ei au rămas încântaţi de show-ul de balet, în special. Artişti excepţionali, prestaţii reuşite, totul a fost la înălţimea aşteptărilor”.

Ediţia curentă a evenimentului este organizată de către Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și Uniunea Muzicienilor din R. Moldova, sub egida Prim-ministrului Valeriu Streleţ şi alţi parteneri. Orange Moldova este un susţinător şi promotor fidel al artei lirice în ţara noastră. De 6 ani, compania alături de Fundaţia Orange a stabilit un parteneriat de succes cu Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”. Graţie acestui parteneriat cca 13 mii de copii din şcolile internat din Moldova au avut posibilitatea să cunoască mai îndeaproape zeci de spectacole de operă şi balet.