Orange Moldova – mai aproape de tinerii pasionaţi de IT

Orange Moldova susţine revoluţia digitală din ţara noastră, care oferă noi oportunităţi de dezvoltare a afacerilor, în special în rândul tinerilor. Pentru a şasea oară consecutiv, compania susţine în calitate de partener general desfăşurarea Startup Weekend Moldova, eveniment aflat la cea de-a VII-a ediţie. Competiţia reprezintă un exerciţiu practic pentru tinerii care visează să devină antreprenori în domeniul IT. La eveniment vor participa programatori, specialişti în design grafic şi a managementului proiectului, marketing etc., şi care timp de 54 de ore vor trebui să transforme o idee de afacere într-un proiect viabil, precum: aplicaţii pentru telefonul mobil, platforme web comerciale în domeniul agriculturii, comerţului, educaţiei ş.a.

Pe durata competiţiei, participanţii vor forma echipe și vor experimenta întreg procesul de lansare a unei afaceri, de la generarea ideii până la dezvoltarea unui prototip, plan de marketing și model de business bine definit. Tinerii înscrişi în concurs sunt ghidați de mentori din Republica Moldova și de peste hotare, cu experiență vastă în domeniul antreprenoriatului IT. Învingătorii vor fi premiați de către partenerii evenimentului.

Pentru a câştiga bilete gratuite de participare la ediţia curentă a Startup Weekend Moldova, tinerii pasionaţi de inovaţiile digitale au fost invitaţi la un concurs, organizat de  Orange Moldova. Acestea au fost câştigate de cei care s-au bucurat de mai multă popularitate, obţinând cele mai multe „like-uri” pe o reţea de socializare.

Câştigătorii sunt:

  1. Andrei Rotaru
  2. Mihai Petrache
  3. Vlad Caluş
  4. Eudochia Sîrbu
  5. Vladimir Melnic
  6. Eugen Gorbunov
  7. Victor Timotin
  8. Eugeniu Zaiţev
  9. Ciprian Devderea
  10. Ana Iaţic

De la prima ediție a Startup Weekend in Moldova, 572 de tineri au participat în cadrul competiției și au beneficiat de un transfer real de experiență și cunoștințe, valorificând din plin oportunitatea testării ideilor și lansării unor proiecte de perspectivă. Startup Weekend Moldova este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului de Dezvoltare a Centrului de Excelență în Domeniul TIC, în parteneriat cu Orange Moldova şi alţi parteneri.

Ediţia curentă a Startup Weekend se va desfăşura în perioada 13-15 noiembrie 2015, la Chișinău, în incinta Zip House – Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii (situat pe str. Studenților 9/19, în spatele blocului III al Universității Tehnice a Moldovei).

Despre Orange Moldova

Orange Moldova este parte a Grupului Orange, unul dintre liderii mondiali în servicii de telecomunicații, cu sediul în Paris, Franța. În Moldova, compania şi-a demarat activitatea în octombrie 1998, cu marca comercială VOXTEL, iar, ca urmare a rebranding-ului, pe 25 aprilie 2007, a devenit Orange Moldova. Orange este cel mai mare operator de servicii voce şi internet mobil din Moldova. Actualmente peste 2,6 milioane de clienţi sunt conectaţi la reţeaua şi serviciile companiei, în care activează o echipă de peste 900 de angajaţi. OMD deţine cea mai extinsă şi performantă reţea 3G+ şi 4G.  Serviciile sale pot fi accesate pe teritoriul întregii țări prin intermediul rețelei de peste 3600 puncte de vânzări. Recunoscut drept un lider în inovaţii, OMD deţine 2 premiere mondiale: HD Voice şi HD Voice International. În 2015, brandul Orange a evoluat pentru a răspunde noii sale strategii la nivel de Grup, Essentials 2020, dar și promisiunii pe care a făcut-o clienților: de a fi întotdeauna aproape pentru a-i conecta la ceea ce este esenţial în viaţa lor.