Fundaţia Orange apropie copii defavorizaţi de valorile culturale

Fundaţia Orange Moldova apropie copii defavorizaţi de valorile culturale. Astfel, în ajunul sărbătorilor de iarnă, peste o mie de elevi din şcoli-internat şi centre sociale din ţară au fost invitaţi să vizioneze spectacolul de balet „Cipollino”. Evenimentul cultural face parte din proiectul Fundaţiei Orange „Opera şi Baletul, mai aproape de copiii defavorizaţi”.

Sergiu POSTICĂ, Preşedintele Consiliului Fundaţiei Orange Moldova: „Unul din obiectivele-cheie ale Fundaţiei Orange în Moldova este susţinerea copiilor în dificultate, prin facilitarea accesului la conţinut cultural de calitate. Pentru noi, spectacolul a devenit deja o tradiţie frumoasă, pe care o vom păstra cu drag. Avem convingerea că educaţia prin cultură trebuie cultivată din copilărie iar prin intermediul acestui proiect contribuim la integrarea culturală în societate a copiilor dezavantajaţi. Prin proiectele pe care le implementează Fundaţia Orange în Republica Moldova, ne consolidăm statul de companie social-responsabilă”.

Însoţiţi de profesori şi părinţi, micuţii spectatori au rămas încântaţi de show-ul excepţional oferit de artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Maria Bieşu”. Mulţi dintre ei au fost pentru prima dată la teatru iar acum au avut ocazia să vizioneze pe scenă animaţia istorioarei pe care o cunoşteau doar din cărţi.

Petru, spectator, 6 ani: „Foarte frumos spectacol. Mi-a plăcut foarte mult. Până acum spectacolele de balet le-am urmărit doar la televizor.”

Maria, spectatoare, 10 ani: “Mie mi-a plăcut foarte mult show-ul. Atmosfera a fost foarte veselă şi mă bucur că am petrecut 2 ore alături de alţi copii, chiar mi-am făcut şi prieteni noi”.

Ana Adam, spectatoare, profesoară: „A fost foarte interesant. Mulţumim Fundaţiei Orange pentru aceste clipe minunate. Copiii au rămas foarte mulţumiţi. Şi pentru mine a fost emoţionant, întrucât în localităţile rurale nu avem acces prea des la spectacole culturale”.

Cu o tradiţie de cinci ani, proiectul desfăşurat cu suportul financiar total al Fundaţiei Orange îşi propune să contribuie la integrarea copiilor cu acces limitat la evenimente culturale. Proiectul este implementat în parteneriat cu Societatea Culturală „Vatra”.

Vlad Negruzzi, Preşedinte Societatea Culturală „Vatra”: „Ca de fiecare dată, şi în acest an am invitat copii din aproximativ 30 de raioane ale ţării. Considerăm că arta lirică, prezentată prin spectacolele de operă şi balet, este un element important al educaţiei copiilor. Sunt foarte mândru că pentru al cincilea an consecutiv am reuşit, cu suportul Fundaţiei Orange, să contribuim la familiarizarea copiilor cu adevăratele valori culturale”.

Spectacolul caritabil face parte din multiplele acţiuni sociale ale Fundaţiei Orange, care vin să contribuie la educaţia culturală şi integrarea în societate a copiilor orfani sau din familii defavorizate. Până acum cca 15 mii de elevi au devenit beneficiarii proiectului „ Opera şi Baletul, mai aproape de copii defavorizaţi”.