Orange Moldova – partener al expoziţiei de inventică şi artă „Invenţiile da Vinci”

Orange te invită să admiri creaţiile lui Leonardo da Vinci într-o expoziţie de excepţie la Chişinău. Din 1 februarie  şi până pe 1 mai, toţi pasionaţii de inventică şi artă au posibilitatea să-l descopere pe marele renascentist ca şi inventator, artist, om de știință sau inginer. În premieră, cu suportul Orange Moldova, operator recunoscut pentru promovarea inovaţiilor în ţara noastră, peste 200 de exponate vor fi prezentate în capitală într-o frumoasă colecţie  - "Invenţiile da Vinci".

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: "Suportul acordat organizării acestei expoziţii este un răspuns la aşteptările clienţilor noştri. La Orange, clienţii sunt promotorii inovaţiilor, care fiind transformate în servicii simple şi utile, le permit să se bucure la maxim de avantajele lor. Iată de ce, şi de această dată, susţinem "călătoria operelor de artă" în ţara noastră pentru a le oferi tuturor o experienţă culturală incomparabilă. Acest fapt reconfirmă angajamentul nostru strategic prin care răspundem dorinţei oamenilor de a cunoaşte şi explora inovaţiile digitale. Vă aşteptăm cu drag să descoperim împreună o nouă dimensiune a artei redată în format tridimensional, dar şi povestea din spatele capodoperelor marelui artist".

Tancul, acvalangul, aparatul de zbor, bicicleta, paraşuta, submarinul sunt doar câteva  exponate ce vor putea fi admirate în format tridimensional. Maşinăriile sunt interactive, iar vizitatorii vor putea cerceta minuţios ideile revoluţionare ale maestrului. Multe dintre invenţiile acestuia nu au putut fi puse în practică în secolul al XV- lea, din lipsa materialelor şi a tehnologiilor de producţie necesare. Pentru generaţiile ce au urmat, descoperirile şi lucrările da Vinci au favorizat dezvoltarea mai multor inovaţii, care astăzi au devenit parte indispensabilă a vieţii cotidiene.

La expoziţie, o atenţie specială este acordată secţiunii dedicată picturilor. Vizitatorii vor putea vedea, în format 3D, capodopere  precum:  "Mona Lisa", "Cina cea de taina", "Omul vitruvian" şi unica sculptură a artistului "Calul Sforza" cunoscută mai mult ca şi "Calul lui Leonardo".

De asemenea, pe durata evenimentului Orange Moldova  va organiza mai multe concursuri interactive la care iubitorii de artă vor câştiga premii. Expoziţia este găzduită de Muzeul Național de Istorie a Moldovei, de pe  str. 31 august 1989, 121 A.

Din momentul creării sale, începând cu 2006, expoziţia a avut loc în SUA, America Latina, Africa de Sud, Japonia, Rusia, Marea Britanie, Europa de Vest. Numărul total de vizitatori se estimează la milioane de oameni din întreaga lume.

Despre Orange Moldova

Orange Moldova este parte a Grupului Orange, unul dintre liderii mondiali în servicii de telecomunicații, cu sediul în Paris, Franța. În Moldova, compania şi-a demarat activitatea în octombrie 1998, cu marca comercială VOXTEL iar, ca urmare a rebranding-ului, pe 25 aprilie 2007, a devenit Orange Moldova.   Orange este cel mai mare operator de servicii voce şi internet mobil din Moldova. Actualmente peste 2,6 milioane de clienţi sunt conectaţi la reţeaua şi serviciile companiei, în care activează o echipă de peste 900 de angajaţi. OMD deţine cea mai extinsă şi performantă reţea 3G+ şi 4G.  Serviciile sale pot fi accesate pe teritoriul întregii țări prin intermediul rețelei de peste 3600 puncte de vânzări. Recunoscut drept un lider în inovaţii, OMD deţine 2 premiere mondiale: HD Voice şi HD Voice International. În 2015, brandul Orange a evoluat pentru a răspunde noii sale strategii la nivel de Grup, Essentials 2020, dar și promisiunii pe care a făcut-o clienților: de a fi întotdeauna aproape pentru a-i conecta la ceea ce este esenţial în viaţa lor.