Confirmat internaţional. Reţeaua Orange este "Best in Test" în Moldova

Reţeaua Orange este „Best in Test” în Moldova şi a fost certificată internaţional pentru a doua oară consecutiv. Potrivit studiului - Mobile Benchmark Moldova  - realizat de către compania germană P3 Communications,  Orange a obţinut cel mai bun punctaj  al serviciilor de date şi telefonie mobilă, în comparaţie cu alte reţele din ţara noastră.  Astfel, în urma studiului desfăşurat în perioada 3-16 decembrie 2015,  compania germană a oferit Orange Moldova  certificatul “Best în Test”. Detalii pe http://p3-cert.com.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: „Orange Moldova investeşte cu prioritate în dezvoltarea reţelei. Deja, în cca 1000 de localităţi ale ţării, fiecare poate naviga pe Internet la cele mai mari viteze, de până la 300 Mbps. Suntem foarte mândri că din nou am fost certificaţi „Best in Test”, titlu ce reconfirmă faptul că reţeaua Orange este  #1 din Moldova. Îmbunătăţirea continuă a reţelei va continua să fie o prioritate pentru noi şi în următorii ani, angajament asumat şi prin noua noastră strategie de brand, prin care îl apropiem pe fiecare de ceea ce este esenţial pentru el”.

Primul studiu a avut loc în luna iulie a anului trecut, iar cel de al doilea a fost desfăşurat în luna decembrie. Testele au fost efectuate în 24 cele mai importante oraşe din Moldova. Acestea au alternat măsurătorile în mișcare prin punctele de interes din orașele incluse în campanie şi pe drumurile de legătura dintre acestea, însumând aproximativ 1400 km. Specialiştii au măsurat  o serie de indicatori de performanţă ai reţelelor (UMTS/LTE), din perspectiva experienţei utilizatorilor. Este vorba de:

  • viteza transferului de date (download şi upload) 3G+ şi 4G;
  • rata de succes la conectare;
  • fiabilitatea serviciilor de date mobile;
  • stabilitatea serviciilor de date mobile;
  • viteza de navigare;
  • viteza şi calitatea de vizionare video YouTube SD/HD;
  • calitatea vocii prin HD – Voice etc.

Despre P3 Communications Gmbh

P3 Communications este o companie din domeniul telecomunicațiilor cu o vastă experiență în oferirea de consultanță tehnică și servicii de testare a rețelelor operatorilor mobili din întreaga lume. Compania efectuează campanii de testare și audit al rețelelor și este recunoscută pentru activitățile de certificare a calității rețelelor. P3 Communications are sediul central în Germania și face parte din P3 Group, care deține birouri în Europa, America de Nord și Asia.
Mai multe informaţii aflaţi pe  http://p3-group.com/communications.