22.09.2008 toate
3G si iPhone 3G vine in Moldova cu Orange
Astazi, Orange Moldova a anuntat data lansarii comerciale a retelei 3G si data din care clientii se vor putea inregistra pentru iPhone 3G

3G este cea de-a treia generatie de telefonie mobila. Cu 3G comunicarea si serviciile capata o noua dimensiune. Sunete si imagini in timp real, TV in direct, muzica, mesaje multimedia e-mail, Internet mobil, toate acestea sunt disponibile cu 3G pe telefonul mobil cu un plus de calitate, deoarece viteza de transfer este de pana la 7.2 Mb/s

Directorul General Orange Moldova Bruno Duthoit

"Programul de astazi si posibilitatea oferita centilor de a participa la o demonstratie publica este primul pas. Deja la 1 noiembrie Orange va marca lansarea comerciala a retelei 3G iar la mijlocul lunii octombrie Orange Moldova va lansa telefoanele 3G iPhone.

Compania Orange este foarte mandra sa aduca tehnologia 3G in Moldova. France Telecom a decis sa faca investitii considerabile in Moldova si sa aduca cele mai interesante inovatii pregatite in cele 10 laboratoare din toata lumea. O investitie considerabila a fost deja facuta si mai multe investitii urmeaza a fi facute. Obiectivul nostru este sa oferim tuturor acces la 3G cu o calitate excelenta.

Cunoastem mai bine ca oricand ca, calitatea este cheia succesului in afaceri si in viata de zi cu zi. De aceea am investit foarte mult pentru a aduce cea mai buna calitate de voce si data.

Pentru a oferi oamenilor de afaceri cele mai bune servicii, am reusit, cu ajutorul grupului, sa aducem de la inceput cea mai inalta viteza pentru descarcare de date oriunde.

Viteza de descarcare pana la 7.2 Mb/s, care in curand va ajunge la 14.4 Mb/s folosind versiuni HSDPA si HSUPA in 3G.

Astazi, va veti convinge singuri de faptul ca serviciul este deja impresionant, cu telefonie Video, TV pe mobil si Internet la o viteza inalta.

Impreuna cu directorii departamentelor Marketing si Tehnic vom desemna data de lansare comerciala a serviciului peste tot in Moldova doar in momentul, in care vom putea oferi o calitate superioara si nicidecum mai devreme, deoarece acoperirea cu o calitate inalta si stabilitatea totala sunt prioritatea noastra."

Timp de doua zile pe bulevardul Stefan cel Mare, la intrare pe Aleea Clasicilor din Parcul Central functioneaza oficiul temporar Orange. Aici fiecare doritor poate sa descopere si sa testeze avantajele oferite de 3G. Aceasta posibilitate o vor avea si vizitatorii magazinului central Orange din Balti.

Iar incepand cu ora 17.00 toti vizitatorii oficiului temporar Orange din Centrul capitalei, cat si cei ai magazinului central din Balti au avut posibilitatea sa intretina discutii prin videotelefonie cu Geta Burlacu si Trupa Studio One. Video Chatul a durat de la orele 17.00 pana la orele 18.00.

Tot astazi Orange si-a deschis larg usile pentru un grup de jurnalisti. Acestia in premiera au avut posibilitatea sa viziteze Centrul Tehnic, sau inima retelei Orange.

Este de mentionat faptul ca tot astazi la Orange a avut loc o masa rotunda cu participarea jurnalistilor a directorilor Orange si a expertilor internationali din SUA, Franta, Anglia, Romania si China implicati in proiectul de lansare 3G. In cadrul acestei intruniri Mansoor Hanif, expertul international in 3G a demonstrat jurnalistilor beneficiile tehnologiei 3G.

De asemenea in cadrul evenimentului Sergiu Postica, Directorul de Proiect 3G a spus: "Datorita lucrului pe care il facem, Moldova va obtine cea mai performanta retea 3G din Europa".

Veaceslav Roman, directorul tehnic al companiei Orange

"Calitatea este cheia misiunii mele la Orange. Iata de ce am tinut sa deschidem comercial reteaua doar in momentul, in care toate criteriile de baza ale calitatii vor fi perfecte. Instalarea retelei 3G necesita, de asemenea, securizarea totala a elementelor retelei. Partea principala a retelei este securizata in intregime cu protectie redundanta. Calitatea pe care o aducem cu 3G este foarte inalta, iata de ce in echipa mea lucreaza multi specialisti internationali, care muncesc mult pentru a ne indrepta in directia dorita."

Jerome Poulain, Directorul de Marketing si comunicare

"Tehnologia 3G este grozava, din momentul cand am facut primul apel video de test in Aprilie, sunt nerabdator sa o lansam in Moldova.

Asadar, astazi este o zi frumoasa, aducem 3G si anuntam sosirea a iPhone-ului in Moldova la mijlocul lunii octombrie.

Deja din 1 octombrie clientii vor putea sa se inregistreze pentru a avea un iPhone la lansare. Telefonul va fi disponibil cu ocazia celebrarii aniversarii de 10 ani de la lansarea Orange care este marcata in octombrie."

Bruno Duthoit Directorul General Orange Moldova

"Astazi incepe o noua era in Moldova, in plus la viteza accelerata EDGE care acopera acum mai mult de 99% din populatie, ceea ce ofera telefonie mobila si Internet accelerat, acum toata lumea va avea posibilitatea de a accesa tehnologia 3G cu un nivel de calitate si performanta comparabil, sau chiar mai bun ca in Paris, Londra si Bruxelles.

Orange ofera TV pe mobil in toata tara deja de un an. Cu High Definition Mobile TV vine in Moldova, impreuna cu video telefonia si Internet.

3G aduce multe oportunitati, iar cu Orange, cea mai buna calitate si cele mai interesante inovatii de la expertii France Telecom din toata lumea vor fi disponibile pentru fiecare in Moldova."