Orange Moldova susţine Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Orange Moldova susţine evenimentul Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, organizat de către Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui.

Astfel, pe 14 iunie curent, Centrul a deschis în capitală mai multe puncte mobile de colectare, la care voluntarii au putut dona sânge. Pentru a disemina mesajul campaniei cu genericul "Sângele uneşte pe toţi", Orange a organizat, în perioada 13-14 iunie curent, o campanie de informare prin SMS, în scopul sensibilizării opiniei publice cu privire la necesitatea donării de sânge.

Mai mulţi angajaţi ai Orange Moldova s-au alăturat iniţiativei lansate de Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui şi au donat sânge la punctul de colectare instalat în incinta Palatului Naţional.

Acest proiect se încadrează în strategia de Responsabilitate Social-Corporativă a Orange Moldova, care este orientată spre susţinerea

grupurilor sociale defavorizate, a persoanelor cu nevoi şi necesităţi speciale, încurajând şi promovând atitudinea responsabilă în rândurile populaţiei. Or, asta însemnând pe termen lung schimbarea atitudinii comunităţii faţă de donarea sângelui, abordându-l ca un act civil de valoare.

În Republica Moldova există aproximativ 1,500 de donatori veterani, care, de peste 20 de ani, contribuie la salvarea vieţilor celor care au nevoie de transfuzie de sânge. În ţara noastră, necesităţile terapiei hemotransfuzionale sunt acoperite integral, fiind colectate anual de la 80 mii de donări, care asigură asistenţa la circa 150 mii de bolnavi. Ziua Mondiala a Donatorului de Sânge este marcată din 2005, când Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat un apel de susţinere a donării sângelui.