Orange 4G – reţeaua #1 pentru dezvoltarea agriculturii

Fermierii moldoveni au posibilitatea să facă agricultură de performanţă. Graţie celui mai rapid internet mobil, dar şi a conexiunii de calitate oferite de Orange, agricultorii pot apela la soluţiile digitale pentru a-şi desfăşura munca mai eficient. Acestea funcţionează în baza reţelei 4G de la Orange, cu viteze de până la 300 Mbps, disponibilă pentru 95 la sută din populaţia ţării.  Câteva dintre soluţiile digitale au fost prezentate de către Orange şi partenerii săi la expoziţia „Moldagroteh”.

Andrei PREAŞCA, Director Vânzări Corporative Orange Moldova: „Agricultura este un domeniu foarte important al economiei naţionale, iar noi, la Orange ne-am angajat strategic să contribuim la transformarea digitală a acestui sector. Avem cea mai avansată reţea 4G din ţară care  serveşte drept platformă importantă pentru dezvoltarea afacerilor din acest sector. Smart agricultura le permite fermierilor să-şi îmbunătăţească randamentul, să facă economii financiare şi să obţină producţii din ce în ce mai bune”.

Fermierii care îşi doresc să practice agricultura de precizie au la dispoziţie mai multe soluţii digitale oferite de Orange şi partenerii săi.

iMETOS – soluţia digitală pentru o recoltă de calitate

iMetos reprezintă o staţie automatizată de culegere, procesare şi afişare de date meteo, dar  şi a stării mediului (solului, apei,  nivelul radiaţiei solare etc). Datele sunt culese din teren cu ajutorul unor senzori, care transmit informaţia online, în timp real, către utilizator. Aceasta le permite agricultorilor să ia decizii optime în timp util şi oriunde s-ar afla.

Sergiu SMOCINSCHI, Reprezentant iMETOS: „Cu ajutorul soluţiilor noastre, fermierii sunt mai competitivi pe piaţă, pentru că reuşesc să obţină o producţie calitativă. Şi asta pentru că informaţia obţinută le permite să reducă dependenţa de variaţiile naturii, dar şi să combată îmbolnăvirea culturilor. Pentru că Orange deţine cea mai largă acoperire internet, noi avem posibilitatea să instalăm staţiile în orice colţ al ţării”.

INGEOCAD – maşini agricole conduse de telefonul mobil

Serviciile propuse de INGEOCAD le simplifică munca agricultorilor, cu ajutorul unor staţii GPS şi a serviciilor prin satelit. Graţie acestora fermierii au posibilitatea să îşi prelucreze terenurile cu maşini agricole fără şoferi, fiind ghidate prin intermediul telefonului mobil.

Alexandr OVERBUH, Reprezentant INGEOCAD: „Soluţia inovativă pe care o propunem noi agricultorilor îi ajută să divizeze cu exactitate terenurile agricole. Staţia de comunicare prin satelit le permite să poziţioneze tehnica agricolă în câmp cu o exactitate de până la 5 mm. În acest fel, agricultorii practic exclud forţa de muncă umană, maşinăriile făcând toată munca în mod calitativ. Pentru o asemenea precizie ne trebuie nu doar acoperire la scară largă, dar şi viteză rapidă la internet. Aceasta face ca Orange să fie partenerul nostru de încredere”.

Guava 7 – soluţia eficientă pentru monitorizarea vehiculelor

Pentru agricultorii care îşi doresc să îşi desfăşoare munca  mai eficient, Guava 7 vine cu soluţii GPS pentru controlul combustibilului şi de monitorizarea vehiculelor. Acestea le permit agricultorilor să-şi optimizeze cheltuielile, să economisească carburanţi şi să prevină eventualele fraude.

Viorel MANI, Reprezentant Guava 7: „În interiorul vehiculului se instalează un sistem GPS, iar astfel fermierul poate afla când s-a pornit sau a stopat maşina, cu ce viteză a circulat etc. De asemenea, cu ajutorul unui senzor se poate vedea consumul şi scurgerile de combustibil. Monitorizarea are loc online, prin urmare poate fi accesată din orice colţ al lumii, fie prin intermediul telefonului mobil sau a computerului”.

Expoziţia Internaţională „MoldAgroteh”  se desfăşoară în perioada 19 octombrie – 22 octombrie, la Chişinău.

Despre Orange Moldova

Orange Moldova este parte a Grupului Orange, unul dintre liderii mondiali în servicii de telecomunicații, cu sediul în Paris, Franța. În Moldova, compania şi-a demarat activitatea în octombrie 1998, cu marca comercială VOXTEL, iar, ca urmare a rebranding-ului, pe 25 aprilie 2007, a devenit Orange Moldova. 

Orange este cel mai mare operator de servicii voce şi Internet mobil din Moldova. Actualmente peste 2,6 milioane de clienţi sunt conectaţi la reţeaua şi serviciile companiei, în care activează o echipă de peste 900 de angajaţi. OMD deţine cea mai extinsă şi avansată reţea 3G+ şi 4G.  Serviciile sale pot fi accesate pe teritoriul întregii țări prin intermediul rețelei de peste 3600 puncte de vânzări. Recunoscut drept un lider în inovaţii, OMD deţine 2 premiere mondiale: HD Voice şi HD Voice International. În 2015, brandul Orange a evoluat pentru a răspunde noii sale strategii la nivel de Grup, Essentials 2020, dar și promisiunii pe care a făcut-o clienților: de a fi întotdeauna aproape pentru a-i conecta la ceea ce este esenţial în viaţa lor.