Orange Moldova – mai aproape de inovaţiile digitale

Orange Moldova contribuie la digitalizarea societăţii, prin suportul acordat tinerilor antreprenori în domeniul IT. În calitate de partener general pentru al 7-lea an consecutiv, cu susţinerea companiei la Chişinău s-a desfăşurat o nouă ediţie Startup Weekend Moldova - exerciţiu practic pentru tinerii care visează să-şi dezvolte o  afacere în domeniul aplicațiilor online sau mobile. Peste 80 de participanţi au intrat în competiţia inovaţilor, iar cei mai creativi dintre ei s-au bucurat de premii din partea Orange Moldova şi a altor parteneri ai evenimentului.

Dragoş NICOV, Manager Produse şi Servicii Orange Moldova: „Vreau să adresez felicitări tuturor participanţilor la acest concurs şi sunt foarte mândru că am descoperit aici tineri competitivi, care dau dovadă de spirit creativ.  La Orange ne-am angajat strategic sa aducem cât mai aproape de oameni inovaţiile şi să contribuim la digitalizarea societăţii. Prin oferirea oportunităţilor de dezvoltare a afacerilor în domeniul IT, în special în rândul tinerilor, reconfirmăm acest angajament”.

La această ediţie, au fost formate 11 echipe din specialişti în programare, design grafic, marketing, managementul proiectului ş.a. Ei avut la dispoziţie doar 54 de ore pentru a transforma ideea de afacere într-un proiect viabil. Pe tot parcursul evenimentului, ei au fost ghidați de mentori din Republica Moldova și de peste hotare.  3 dintre echipele de participante au impresionat juriul competiţiei şi s-au bucurat de premii.

Cine sunt câştigătorii Startup Week-end 2016

Pe locul I s-a plasat Canery Flow, afacerea care va susține managerii de produs să livreze produsul în mod personalizat unui public specific, activând funcționalități specifice printr-un singur click. Echipa CanaryFlow a primit un premiu de 20.000 lei, un modem 4G și trei luni de internet nelimitat gratuit, pentru ai ajuta pe viitor să-şi dezvolte afacerea.

Chat Moose este echipa care s-a plasat pe locul II în competiție. Inițiatorii startupului și-au propus să creeze o soluție de marketing pentru producători, ca aceștia să-și eficientizeze campaniile de marketing, prin colectarea datelor analitice de la abonați și generarea unor răspunsuri adaptate.

Orange Moldova a oferit echipei Chat Moose un premiu bănesc în valoare de 15.000 lei, un modem 4G și trei luni de internet nelimitat gratuit.

Locul III a revenit echipei AnaBot, psihologul virtual care va oferi asistență persoanelor să înțeleagă care sunt problemele cu care se confruntă și le va sugera soluții, precum găsirea unui profesionist care să-i ajute. Premiul oferit de Orange Moldova constă în suma de 10.000 de lei, un modem 4G și trei luni de internet nelimitat gratuit.

Despre Startup Weekend Moldova

De la prima ediție a Startup Weekend în Moldova, peste 600 de tineri au participat  în competiţie. Astfel ei au beneficiat de un transfer real de experiență și cunoștințe, valorificând din plin oportunitatea testării ideilor și lansării unor proiecte de perspectivă.  Startup Weekend Moldova este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului de Dezvoltare a Centrului de Excelență în Domeniul TIC, în parteneriat cu Orange Moldova şi alţi parteneri.