Orange Moldova – un partener fidel al fotbalului

Orange Moldova este un susţinător fidel al fotbalului. În cadrul Galei Fotbalului Moldovenesc ediţia 2016, Orange a premiat cei mai buni jucători şi antrenori din acest an. Evenimentul, devenit o tradiţie, a fost organizat de Federaţia de Fotbal din ţara noastră. Ceremonia de premiere a avut loc într-o atmosferă festivă care a adunat elita fotbalului moldovenesc.

Ludmila Nistorică, Director Marketing şi Comunicare Orange Moldova: „Sportul este un element cheie al brandului Orange, iar deja de 9 ani suntem partenerul general al Federaţiei de Fotbal din ţara noastră. Fotbalul este cel mai iubit sport al moldovenilor, iar pentru noi a devenit o tradiţie să susţinem pasiunile clienţilor noştri. Răspundem încontinuu aşteptărilor microbiştilor prin conţinut mobil interactiv de calitate, concursuri dedicate, acces la competiţii naţionale şi internaţionale şi alte acţiuni în care ne implicăm în acest sens, an de an. Aceasta reconfirmă angajamentul nostru strategic  asumat prin promisiunea noastră de brand prin care apropiem pe fiecare de ceea ce este important pentru el”.

Premii pentru cei mai buni

Ca și în ediția precedentă, au fost stabiliți cei mai buni jucători pe posturi. De la portar la vârf de atac, fotbaliștii moldoveni, care s-au remarcat  anul acesta, au urcat pe podium. Nu au fost uitați nici antrenorii care s-au evidențiat și nici cei mai buni marcatori, care, de asemenea, au fost recompensați cu premii. Orange a oferit  laureaţilor smartphoneuri 4G de ultimă generaţie: HTC Desire 825 şi HTC One A9.

Pavel Cebanu, Preşedintele Federaţiei de Fotbal din Moldova: „Vreau să aduc sincere mulţumiri partenerilor care ne sunt alături şi ne acordă suportul an de an, inclusiv şi pentru acest eveniment.  Datorită contribuţiei lor am reuşit să aducem mai aproape de oameni spectacolul fotbalistic. Echipa naţională are nevoie de susţinerea tuturor, numai astfel vom reuşi să înregistrăm rezultate performante”.

Laureaţii anului fotbalistic 2016, au fost desemnaţi în urma unui sondaj petrecut în rândul a circa 200 de specialişti, membri afiliați ai FMF - cluburi participante în campionatul Moldovei, asociaţii raionale, municipale și de profil, membri ai Comitetului Executiv, reprezentanți ai comitetelor centrale, intermediari.

Pentru a treia oară, cel mai bun jucător al anului a fost desemnat Alexandru GAŢCAN, mijlocaşul selecţionatei Moldovei şi al clubului FC Rostov, care a totalizat 514 puncte.

Radu MÂȚU (Milsami Orhei, 272 puncte) a fost desemnat cel mai bun portar din campionatul Moldovei. Veaceslav POSMAC (Dacia Chișinău, 160 p.) a fost ales cel mai bun fundaş.

Gheorghe ANDRONIC (Milsami Orhei, 190 p.) a devenit cel mai bun mijlocaş, iar Igor BUGAIOV (Zaria Bălți, 228 p.) a fost votat cel mai bun atacant.

Premiul pentru cel mai bun golgheter al Campionatului Moldovei, ediţia 2015-2016, i-a revenit lui Danijel SUBOTIC (Sheriff Tiraspol), care a marcat 12 goluri.

Tehnicianul echipei Milsami Orhei, Andrian SOSNOVSCHI a devenit cel mai bun antrenor al anului 2016 (301 p.).

Cea mai bună echipă a fost desemnată Sheriff Tiraspol, iar cea mai bună echipă între veterani – Poliproject Chișinău.

FC Dacia Chișinău a cucerit Premiul Fair Play, iar cel mai bun arbitru al anului 2016 a fost desemnat Alexandru TEAN.

Pe durata celor 9 ani de colaborare, Orange Moldova şi Federaţia Moldoveneasca de Fotbal au realizat în parteneriat mai multe proiecte importante pentru sportul din ţara noastră. Printre acestea sunt Cupa Moldovei Orange şi Supercupa Moldovei Orange.

Despre Orange Moldova

Orange Moldova este parte a Grupului Orange, unul dintre liderii mondiali în servicii de telecomunicații, cu sediul în Paris, Franța. În Moldova, compania şi-a demarat activitatea în octombrie 1998, cu marca comercială VOXTEL, iar, ca urmare a rebranding-ului, pe 25 aprilie 2007, a devenit Orange Moldova.   Orange este cel mai mare operator de servicii voce şi internet mobil din Moldova. Actualmente peste 2,6 milioane de clienţi sunt conectaţi la reţeaua şi serviciile companiei, în care activează o echipă de peste 900 de angajaţi. OMD deţine cea mai extinsă şi performantă reţea 3G+ şi 4G.  Serviciile sale pot fi accesate pe teritoriul întregii țări prin intermediul rețelei de peste 3600 puncte de vânzări. Recunoscut drept un lider în inovaţii, OMD deţine 2 premiere mondiale: HD Voice şi HD Voice International. În 2015, brandul Orange a evoluat pentru a răspunde noii sale strategii la nivel de Grup, Essentials 2020, dar și promisiunii pe care a făcut-o clienților: de a fi întotdeauna aproape pentru a-i conecta la ceea ce este esenţial în viaţa lor.