
Ce este programul de voluntariat Ne Pasă?
Programul de voluntariat Ne Pasă a fost lansat în decembrie 2010, ca parte componentă a strategiei de responsabilitate social-corporativă Orange Moldova. Iniţial, acesta s-a născut din dorinţa angajaţilor de a se implica în proiectele sociale Orange Moldova şi ale Fundaţiei Orange. Mai târziu a prins contur şi s-a fortificat într-o entitate cu un program amplu şi cu un plan de acţiuni bine stabilit.
În fiecare an, circa 11% din numărul total al angajaţilor Orange se implică în acţiuni de voluntariat iar numărul acestora creşte din an în an. Compania salută iniţiativele de voluntariat şi acordă tot suportul necesar pentru desfăşurarea acestor activităţi.

Julien DUCARROZ, Director General Orange Moldova: "Apreciez foarte mult activitatea voluntarilor Orange şi sunt mândru că în fiecare an peste 11% din angajaţii noştri participă la program. Încurajăm voluntariatul atât prin crearea posibilităţilor de implicare prin diverse proiecte, cât şi prin oferirea unor beneficii. De exemplu, angajaţii noştri se bucură de zile suplimentare de concediu, pe care le folosesc pentru desfăşurarea activităţii de voluntariat. Prin programul Ne Pasă, reconfirmăm statutul nostru de companie social-responsabilă care contribuie la dezvoltarea comunităţii, incluziunii sociale şi a unui mediu digital plin de oportunităţi."
Domeniile de activitate ale voluntarilor Orange
Programul de voluntariat Ne Pasă include mai multe componente, care pot fi modificate, adaptate sau înlocuite de la un an la altul. Sezonul de voluntariat demarează în luna septembrie şi durează până în luna iunie. Portofoliul programului de voluntariat include mai multe componente, iar acestea diferă de la an la an, în funcţie de strategia companiei şi a Fundaţiei Orange Moldova:
- Organizarea sesiunilor educative şi activităţilor dedicate copiilor şi tinerilor din instituţiile de învăţământ din ţară: şcoli de tip internat, şcoli profesionale, gimnazii sau licee. Tematicile sunt delimitate în funcţie de vârsta şi profilul elevilor, cele mai solicitate subiecte fiind:
- Cum să exploatezi la maxim avantajele tehnologiei în era digitală
- Cum să îţi asiguri securitatea pe internet
- Cum să foloseşti computerul (navigare pe internet, Microsoft Word, Power Point, etc.)
- Cum să-ţi alegi o profesie şi cum să completezi dosarul atunci când aplici pentru ea, navigând pe net
- Cum să te prezinţi la un interviu de angajare
- Cum să elaborezi corect un CV
- Cum să faci economii şi să-ţi gestionezi banii
- Implicarea în proiectele sociale şi comerciale ale companiei şi Fundaţiei Orange Moldova, prin participarea la donaţii de bunuri, echipamente IT, distribuire de baloane şi stegulete în cadrul evenimentelor social-culturale.
- Suport în implementarea evenimentelor comerciale, a expoziţiilor business, etc.
Dacă vrei ca voluntarii Orange să ajungă şi în şcoala ta, contribuind la educaţia digitală a copiilor, contactează-ne aici