Fii elev inovator,
Devino antreprenor!

Ce este Startup School, powered by Orange?

Startup School, powered by Orange este primul program de educație antreprenorială din Republica Moldova care oferă elevilor platforma necesară ca să înțeleagă mecanismul dezvoltării unei idei de afaceri, precum și oportunitatea să învețe cum să găsească o idee de business și cum să construiască o afacere de la zero. Nu mai este un secret pentru nimeni că lumea de astăzi aparține tehnologiilor, ideilor inovative, soluțiilor creative, startupurilor și celor cărora nu le e frică să învețe și să experimenteze. E curios cât de rapid se pot schimba lucrurile, generând zi de zi tot mai multe incertitudini. Partea bună este însă că schimbarea aduce cu sine noi progrese şi noi posibilităţi.

Startup School, powered by Orange este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 19 ani, elevi în clasele a X-a – XII-a la un liceu sau la unul dintre centrele de excelență din municipiul Chișinău. Programul cuprinde 17 sesiuni tematice desfășurate pe parcursul a 13 săptămâni, de către cei mai buni mentori în materie de business din țară. Tematicile vizează: parcursul lansării unei afaceri: începând cu identificarea problemei cu potenţial de afacere, transformarea acesteia într-o idee de business, testarea, formarea echipei, inclusiv strategia de vânzări, aspectele legale şi financiare ale afacerii.

Această experiență îi ajută pe tineri să gândească ambițios și, în același timp, să obțină abilitățile necesare pe care să le aplice nu numai în antreprenoriat, dar și în viața de zi cu zi:

Capacitatea de a soluționa probleme

Este una dintre cele mai importante caracteristici pe care le deține un antreprenor. Programul te va ajuta să dezvolți abilitatea de a identifica probleme, de a găsi cele mai potrivite soluții, de a înțelege cum să iei o decizie corectă și cum să te confrunți cu efectele acestei decizii.

Perseverența

antreprenorii, de obicei, sunt luptători. Cei mai de succes oameni de afaceri au reușit nu pentru că erau mai inteligenți sau mai capabili, ci pentru că, spre deosebire de ceilalţi, au continuat să lupte indiferent de provocări și eșecuri. La Startup School te vom învăța cum să nu renunți în cele mai dificile momente și cum să depășești situațiile de criză.

Creativitatea

Această abilitate este asociată cel mai des cu arta, însă practica a demonstrat că, de fapt, antreprenorii sunt unii dintre cei mai creativi oameni şi unicii care își creează propriul job. Pe durata programului vei învăța cum să găsești și să vinzi soluții creative potențialilor clienți, astfel ca să ai succes.


Mariusz Gatza, Director general Orange Moldova: "Creativitate, agilitate, spirit antreprenorial, aceste așteptări le are un angajator de la un potențial angajat. Orange, fiind trendsetter în tehnologie și adept fidel al inovațiilor, și-a propus să contribuie la dezvoltarea acestor abilități la tinerii din Moldova. Programul Startup School powered by Orange vine să reconfirme obiectivele noastre de a avea tineri ambițioși și de succes. Orange, prin proiectele susținute, va continua să facă cele mai mari investiții în domeniul educației tinerii generații."

Premii și categorii

  • Cea mai inovativă idee de afaceri
  • Cea mai bună prezentare a ideii de afaceri
  • Cel mai mare progres în cadrul programului

LOCUL I

Dispozitive şi smart objects de la Orange, precum şi participare gratuită în cadrul programului de accelerare Founder Institute Chișinău

LOCUL II

Dispozitive şi smart objects de la Orange

LOCUL III

Dispozitive şi smart objects de la Orange

Startup School, powered by Orange - primul program de educație antreprenorială pentru elevi, a fost lansat la iniţiativa Orange Moldova şi implementat în parteneriat cu Dreamups Innovation Campus.