Roaming mult mai accesibil în peste 50 de țări
Internet
în Roaming
de la
40 bani/MB

Serviciul Roaming

La Orange telefonul mobil nu are nevoie de vize.

Iar acum, cind calatoriti peste hotarele tarii, descoperiti lumea impreuna cu cei de acasa. Deoarece acum cu numarul Orange in roaming puteti efectua si receptiona atit apeluri voce cit si apeluri video.

Inainte de plecare, accesati My Orange sau apelati Serviciul Clienti la numarul 777 sau formati *100# pentru activarea serviciului Roaming. Totodata, va recomandam sa verificati daca aveti in cont suma necesara pentru activarea serviciului Roaming, accesand My Orange sau formand gratuit *133#.

Pentru a verifica statutul serviciului Roaming accesati My Orange.

depozit minim necesar
(cu conditia achitarii facturilor la timp)
suspendarea apelurilor de iesire si intrare
0 lei -300 lei

În cazul în care doriți să setați limita de deconectare a serviciului Roaming, o puteți face formând *100*5# de pe telefonul dumneavoastră mobil.

La epuizarea balantei contului, serviciul roaming poate fi suspendat. Atentie: Taxarea serviciului roaming are loc in baza datelor despre consum furnizate de operatorii straini. Deoarece aceste date pot parveni la Orange cu o intarziere de pana la 45 de zile, reflectarea lor in contul clientului si suspendarea serviciului roaming poate avea loc cu intarziere. In cazul in care a utilizat serviciul roaming in credit, clientul va ramane raspunzator pentru datoria creata.

La sosirea in tara de destinatie, telefonul mobil Orange se va conecta automat la reteaua mobila GSM sau 3G (daca este acoperire) cu cel mai puternic semnal in acel moment. Asigurati-va ca telefonul dvs. sustine tipul retelei din tara pe care doriti s-o vizitati. Daca ati ales preferential reteaua 3G sau UMTS, asigurati-va ca in tara in care mergeti este acoperirea necesara, sau selectati, inainte de plecare, tipul retelei Dual sau GSM.

In cazul in care, la ecranul telefonului nu apare automat reteaua, alegeti operatorul manual, urmand instructiunile din meniul telefonului, apoi oprit si reporniti telefonul.

Pentru a avea posibilitate de a efectua si receptiona apeluri video in roaming, aveti nevoie doar de un telefon mobil compatibil cu tehnologia 3G si o acoperire internationala in tara vizitata, cu care Orange Moldova a incheiat deja un acord 3G.

  Prin intermediul serviciilor 3G disponibile in roaming veti putea beneficia de urmatoarele avantaje:
 • Un semnal mai stabil si o calitate mai avansata a convorbirilor voce
 • Posibilitatea de a efectua apeluri video, care permit o comunicare mai personalizata si mai eficienta
  Cum sa efectuati apeluri voce sau video cind sunteti in roaming?
 • Pentru a apela un numar mobil din Moldova formati
  + 373 si numarul abonatului incepind cu 60, 61, 62, 67, 68, 69, 78 sau 79.
 • Pentru a apela un numar fix formati
  + 373, codul geografic si numarul abonatului.
 • Pentru a apela Serviciul Clienti Orange formati
  + 373 22 977 777. In roaming acest apel este taxat ca un apel spre Moldova.
 • Pentru a apela Serviciul Mesageria Vocala formati
  + 373 69 195 550. In roaming acest apel este taxat ca un apel spre Moldova.
  Cum sa fiti apelat cind sunteti in roaming?
 • Din Moldova, cei care va telefoneaza, formeaza numarul in format national
 • Din strainatate, cei care va telefoneaza formeaza numarul in format international
e bine sa stiti cit va costa

Atunci cand sunteti peste hotare, apelurile primite se taxeaza, pe cand mesajele scrise SMS le primiti gratuit.

Apelurile efectuate in roaming sunt taxate conform tarifelor in vigoare.

Pentru a optimiza cheltuielile in roaming, va sugeram sa dezactivati Mesageria Vocala pentru perioada in care va aflati in strainatate. Nu uitati sa reactivati serviciul la revenire in Moldova.

Condiţii speciale de activare a serviciului Roaming (Abonament)

1. În cazul activării temporare a serviciului Roaming, perioada maximă pentru care poate fi activat serviciul este de 90 de zile.

2. Serviciul Roaming poate fi activat doar dacă soldul bănesc disponibil în Contul Orange Abonament al dv. este de cel puţin 0 lei (în cazul abonamentelor Pantera şi Intensiv, condiţia este ca suma creditului inclus în Abonament şi a soldului bănesc disponibil în Contul Orange Abonament al dv. sa fie de cel puţin 0 lei, iar soldul bănesc menţionat sa fie ≥0).

3. Opţiunile roaming pot fi activate doar dacă este activat serviciul Roaming şi soldul bănesc disponibil în Contul Orange Abonament al dv. este > 0. Opţiunile roaming pot fi achitate numai din soldul bănesc din Contul Orange Abonament care depăşeşte soldul bănesc minim, necesar pentru activarea serviciului Roaming, iar în cazul abonamentelor Pantera şi Intensiv - şi din creditul inclus în Abonament care depăşeşte creditul minim, necesar pentru activarea serviciului Roaming.

4. Pentru a afla lista ţărilor în care este disponibil serviciul Roaming şi în care sunt valabile opţiunile roaming (poate să varieze de la o opţiune la alta), accesaţi www.orange.md > roaming sau apelaţi Serviciul Clienţi Orange.

5. Nu pot fi activate (active) concomitent 2 sau mai multe opţiuni de acelaşi tip (din aceeaşi categorie ), de exemplu: 2 opţiuni Internet Roaming World sau 2 opţiuni GO Roaming 100 şi 120.

6. Opţiunile roaming sunt valabile 30 de zile calendaristice de la activare.

7. În cazul opţiunilor Internet Roaming şi GO Romania 100, dacă traficul inclus în opţiune este consumat integral în cursul termenului de valabilitate a acesteia, opţiunea se reactivează automat, cu condiţia că soldul bănesc din cont >0, iar dacă datele despre consum furnizate de operatorii străini parvin la Orange după suspendare conform pct.13 - indiferent de sold. Traficul alocat cu opţiunea reactivată poate fi consumat până la expirarea termenului de valabilitate a opţiunii iniţial activate.

8. În cazul opţiunii GO Roaming 120 şi GO Romania, dacă oricare din traficul inclus în opţiune (minutele sau SMS ) este consumat integral în cursul termenului de valabilitate a acesteia, opţiunea se reactivează automat, cu condiţia că soldul bănesc din cont > 0, iar dacă datele despre consum furnizate de operatorii străini parvin la Orange după suspendare conform pct. 13 - indiferent de sold. Traficul alocat cu opţiunea reactivată se cumulează cu traficul neutilizat din opţiunea iniţial activată şi poate fi consumat până la expirarea termenului de valabilitate a opţiunii iniţial activate.

9. La expirarea opţiunilor roaming, Clientul poate să activeze noi opţiuni roaming. Dacă nu a făcut acest lucru, serviciul Roaming nu se dezactivează, iar clientul poate să utilizeze în continuare serviciul, în limita de credit disponibilă, la tarifele standard prevăzute de lista de preţuri Orange Abonament, până la expirarea perioadei pentru care a fost activat.

10. Apelurile primite în roaming se taxează per secundă, iar apelurile de ieşire în roaming se taxează per minut. Fiecare sesiune Internet mobil în Roaming se taxează după cum urmează: prima unitate de taxare - 50 KB, iar ulterior per 10 KB. Minutele şi SMS incluse în opţiunile ce fac obiectul prezentei cereri nu sunt valabile pentru apeluri şi SMS spre numere cu tarif Premium.

11. Atunci când sunteţi peste hotare, apelurile primite la care răspundeţi se taxează, inclusiv cele la care răspunde Mesageria vocală. Pentru a reduce cheltuielile dv., puteţi solicita dezactivarea Mesageriei vocale. Nu uitaţi să reactivaţi serviciul la revenire în ţară.

12. Tarifele pentru traficul Internet Mobil în Roaming sunt relativ mari. Unele aplicaţii incorporate sau descărcate pe telefoane de tip smartphone au proprietatea de a se actualiza în mod automat, consumând trafic Internet mobil. Pentru evitarea consumului mare şi nedorit de trafic Internet mobil în Roaming, puteţi solicita dezactivarea serviciului Internet mobil. În cazul în care solicitaţi activarea serviciului Roaming temporar cu dezactivarea serviciului Internet mobil, serviciul Internet mobil va fi reactivat automat la expirarea perioadei pentru care a fost activat serviciul Roaming. În cazul în care solicitaţi activarea serviciului Roaming permanent cu dezactivarea serviciului Internet mobil, serviciul Internet mobil poate fi reactivat în orice moment la cererea dv. şi va rămâne activ (inclusiv în Roaming) până nu veţi solicita dezactivarea lui.

13. La atingerea Limitei de credit din Contul Orange Abonament al dv., serviciul Roaming se suspendă. Taxarea serviciului Roaming are loc în baza datelor despre consum furnizate de operatorii străini. Deoarece aceste date pot parveni la Orange cu o întârziere de până la 45 de zile, reflectarea lor în contul dv. mobil şi suspendarea serviciului Roaming poate avea loc cu întârziere. În cazul în care aţi utilizat serviciul Roaming în credit, rămâneţi răspunzător pentru întreaga datorie creată. După suspendare, serviciul Roaming va fi reconectat numai după suplinirea contului cu suma minimă indicata la pct.2 mai sus.

14. Pentru a beneficia de tarife roaming mai avantajoase faţă de cele standard, recomandam să selectaţi manual, din meniul telefonului, atunci când vă aflaţi în străinătate, operatorul cu tarife roaming speciale. Lista operatorilor cu tarife roaming speciale şi tarifele speciale aplicabile le puteţi găsi pe www.orange.md > roaming >tarife > Orange Zone.

15. Înainte de a pleca în străinătate, recomandăm să apelaţi Serviciul Clienţi sau să accesaţi www.orange.md > roaming, pentru a obţine informaţii actualizate privind tarifele standard pentru serviciul Roaming aplicabile, plăţile pentru opţiunile roaming, condiţiile de utilizare a serviciului Roaming şi opţiunilor roaming, operatorii cu tarife roaming speciale (Orange Zone) şi tarifele speciale aplicabile.

Versiunea Desktop