Proiectul prevede conectarea gratuită printr-un punct de acces și un router inclus și prestarea serviciilor de Internet fix cu viteză de până la 1GB/200Mb timp de doi ani pentru școli primare, gimnazii și licee, atât publice, cât și private din municipii și orașe. Pe durata proiectului, Orange Moldova asigură asistența tehnică pentru buna funcționare a rețelei. După expirarea celor 24 de luni, instituțiile de învățământ au posibilitatea să beneficieze în continuare de serviciile de Internet, la un preț special.

Scopul proiectului: Conectarea şcolilor din Moldova la Internet de calitate, care să eficientizarea predarea şi învăţarea

Beneficiari: Circa 26 00 elevi şi profesori în ediţia 2022 a proiectului

Parteneri: Internet Gigabit pentru şcoala ta este unul din programele strategice stipulate în Memorandumul de Înțelegere „Susținerea conectivității și utilizarea tehnologiilor digitale în educație”, semnat între Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, partenerii de dezvoltare United States Agency for International Development, UKaid, Ambasada Suediei. Implementator al proiectului este Centrul de Informaţii Universitare.