Roaming mult mai accesibil în peste 50 de țări

Serviciul Roaming

La Orange telefonul mobil nu are nevoie de vize.

Iar acum, cind calatoriti peste hotarele tarii, descoperiti lumea impreuna cu cei de acasa. Deoarece acum cu numarul Orange in roaming puteti efectua si receptiona atit apeluri voce cit si apeluri video.

Inainte de plecare, accesati  My Orange sau apelati Serviciul Clienti la numarul  777 sau formati *100# pentru a vă asigura că aveţi serviciul Roaming activ. Totodata, va recomandam să verificaţi dacă aveţi în cont suma necesară pentru activarea serviciului Roaming, accesând My Orange sau formând gratuit  *133#.

Pentru a verifica statutul serviciului Roaming accesaţi My Orange.

depozit minim necesar
(cu conditia achitarii facturilor la timp)
suspendarea apelurilor de iesire si intrare
0 lei -300 lei

În cazul în care doriți să setați limita de deconectare a serviciului Roaming, o puteți face formând  *100*5# de pe telefonul dumneavoastră mobil.

La epuizarea balantei contului, serviciul roaming poate fi suspendat. Atentie: Taxarea serviciului roaming are loc in baza datelor despre consum furnizate de operatorii straini. Deoarece aceste date pot parveni la Orange cu o intarziere de pana la 45 de zile, reflectarea lor în contul clientului şi suspendarea serviciului roaming poate avea loc cu întârziere. În cazul în care aţi utilizat serviciul roaming în credit, clientul va rămâne răspunzator pentru datoria creată.

La sosirea în ţara de destinaţie, telefonul mobil Orange se va conecta automat la reţeaua mobilă cu cel mai puternic semnal in acel moment. În cazul în care, la ecranul telefonului nu apare automat reţeaua, alegeţi operatorul manual, urmând instrucţiunile din meniul telefonului, apoi opriţi şi reporniţi telefonul.

  Cum sa efectuati apeluri voce sau video cind sunteti in roaming?

 • Pentru a apela un număr mobil din Moldova formaţi
  + 373 şi numărul abonatului începând cu 60, 61, 62, 67, 68, 69, 78 sau 79.
 • Pentru a apela un număr fix formaţi
  + 373, codul geografic si numarul abonatului.
 • Pentru a apela Serviciul Clienti Orange formaţi
  + 373 22 977 777. În roaming acest apel este taxat ca un apel spre Moldova.
 • Pentru a apela Serviciul Mesageria Vocală formaţi
  + 373 69 195 550. În roaming acest apel este taxat ca un apel spre Moldova.

  Cum sa fiţi apelat cînd sunteţi în roaming?

 • Din Moldova, cei care vă telefonează, formează numărul în format naţional
 • Din străinatate, cei care vă telefonează formează numărul în format internaţional

Servicii de date disponibile în roaming

Chiar şi atunci când călătoriţi în străinătate puteţi utiliza serviciul GPRS, navigând pe Internet sau pe wap. De asemenea, puteţi transmite mesaje cu imagini, sunete şi texte de pe telefonul Dvs. Orange celor de acasă.

Serviciul transport date în roaming se activează odată cu serviciul roaming.

Mesaje Multimedia

Serviciul Mesaje Multimedia este disponibil în acele reţele, cu care Orange a încheiat acorduri pentru GPRS Roaming. Daca aveţi un telefon compatibil cu serviciul Mesaje Multimedia, puteţi trimite imagini animate, însoţite de texte şi sunete. Pentru aceasta, este necesar sa aveţi serviciile Roaming şi Mesaje Multimedia activate şi telefonul configurat corect. În roaming sunt taxate atât mesajele transmise cât şi cele primite, în dependenţă de volumul de date transmis.

MMS internaţional taxat în funcţie de volumul traficului generat + tariful unui MMS internaţional de 6 lei.

Situații de urgența

In caz de pierdere sau sustragere a telefonului, sunati de urgenta +373 69 19 77 77 de la orice numar (apel taxat) ca sa suspendam serviciile.

E bine să stiţi cât va costa

Atunci când sunteţi peste hotare, apelurile primite se taxează, pe când mesajele scrise SMS le primiţi gratuit.

Apelurile efectuate în roaming sunt taxate conform tarifelor in vigoare.

Pentru a optimiza cheltuielile în roaming, vă sugerăm sa dezactivaţi Mesageria Vocală pentru perioada in care va aflaţi in străinătate. Nu uitaţi sa reactivaţi serviciul la revenire în Moldova.

Versiunea Desktop