Vă informăm că, din 4 August 2017, vor intra în vigoare noi tarife pentru opţiunile BlackBerry nelimitat şi, după cum urmează:

Opţiune Preţ nou
BlackBerry Internet nelimitat 180 lei
BlackBerry Internet nelimitat si 500MB 250 lei
BlackBerry Enterprise nelimitat 180 lei
BlackBerry Enterprise nelimitat si 500MB 250 lei
BlackBerry Enterprise+ nelimitat 180 lei
BlackBerry Enterprise+ nelimitat si 500MB 250 lei

Modificarea în cauză este determinată de necesitatea acoperirii costurilor asociate acestui serviciu, inclusiv ale licenţelor BlackBerry.

În cazul în care nu sunteţi de acord cu noile tarife pentru opţiunile BlackBerry nelimitat, aveţi dreptul să reziliaţi contractul încheiat cu Orange pentru numărul respectiv, fără penalizări, prin acordarea unui preaviz în scris companiei Orange înainte de data intrării în vigoare a prezentei modificări. În caz contrar se va considera ca aţi acceptat modificarea respectivă.

Vă reamintim că opţiunile BlackBerry nelimitat sunt compatibile doar cu telefoanele BlackBerry cu sistem operaţional de versiune 7 sau mai mică. Opţiunile BlackBerry nelimitat nu pot fi utilizate cu un telefon cu alt sistem operaţional sau sistem operaţional BlackBerry de versiune mai mare decât 7 (de exemplu: BlackBerry OS 10). În acest caz, recomandăm dezactivarea opţiunilor în cauză şi, după caz, activarea unei opţiuni Internet mobil corespunzătoare necesităţilor Dvs. Dezactivarea opţiunii BlackBerry nelimitat poate fi făcută prin cerere scrisă depusă la orice magazin Orange sau prin intermediul Reprezentantului Vânzări Corporative Orange.

Pentru mai multe detalii, ne puteţi contacta prin apel la numărul 700 de la numărul dvs. Orange sau vizita orice magazin Orange (lista magazinelor, adresele şi programul de funcţionare ale acestora sunt disponibile pe www.orange.md > ajutor > magazine).

BlackBerry Internet - comunicare prin email, retele sociale, Instant Messaging si navigare pe Internet nelimitat

Cu serviciul BlackBerry Internet de la Orange esti mereu în pas cu tot ce se intampla in jur, deoarece primesti si poti expedia mesaje e-mail, ai chat, esti intotdeauna conectat la retelele tale sociale preferate si poti naviga pe Internet.

 

Iar acum la Orange ai optiunea BlackBerry nelimitat care iti ofera:
 • acces nelimitat la 10 conturi de email in timp real si posibilitatea de vizualizare a fisierelor atasate
 • retele sociale, inclusiv Facebook, Twitter - nelimitat
 • BlackBerry Messenger (BBM) national si international - nelimitat
 • navigare pe Internet prin browserului Internet incorporat in telefon - nelimitat
pentru clientii Abonament

Serviciul BlackBerry Internet impreuna cu una din optiunile BlackBerry nelimitat pot fi activate in unul din magazinele directe Orange.

optiuni BlackBerry Abonament taxa lunara (lei/luna) trafic prin APN blackberry.net trafic prin alte APN-uri
BlackBerry nelimitat 89 nelimitat 0
BlackBerry Internet nelimitat +500MB 129 nelimitat 500MB
Tarifele includ TVA.

Atentie: Optiunea BlackBerry Nelimitat nu poate fi utilizata cu dispozitivele BlackBerry cu sistem de operare (soft) de versiunea 10 sau superioara.

Optiunea BlackBerry nelimitat nu include: (1) folosirea dispozitivului BlackBerry ca modem pentru accesarea Internet de pe calculator (tethering), (2) folosirea cartelei SIM cu alt dispozitiv decat BlackBerry, (3) setarea manuala in meniul TCP IP a unui alt APN, (4) accesarea unui continut din Internet in regim streaming (de exemplu, youtube.co, dailymotion.com) sau (5) folosirea browser-ului WAP. Pentru a avea acces la posibilitatile enumerate mai sus, activati optiunea BlackBerry Internet nelimitat + 500 MB, care va ofera suplimentar 500 MB trafic special pentru aceasta.

Pentru a verifica continutul disponibil din optiunea BlackBerry acceseaza “contul meu” pe my.orange.md.

Detalii utilizare optiune

Detalii de utilizare a optiunii BlackBerry nelimitat pentru clientii Abonament:

 1. Optiunea BlackBerry Nelimitat nu poate fi utilizata cu dispozitivele BlackBerry cu sistem de operare (soft) de versiunea 10 sau superioara.
 2. Optiunile BlackBerry Nelimitat includ trafic de date national nelimitat, care poate fi utilizat doar prin APN blackberry.net. Serviciile accesibile prin APN blackberry.net includ: BlackBerry Email, BlackBerry Browser, BlackBerry Messenger, aplicatii BlackBerry Instant Messaging (Yahoo Messenger, Windows Live Messenger, Google Talk), Personal Information Manager synchronization (Calendar/Meetings, Notes, Tasks, Contacts), aplicatii Twitter si Facebook pentru BlackBerry, alte aplicatii instalate pe dispozitivul BlackBerry care utilizeaza APN blackberry.net.
 3. APN blackberry.net nu este utilizat in cazul (1) folosirii dispozitivului BlackBerry ca modem pentru accesarea Internet de pe calculator (tethering), (2) folosirii cartelei SIM cu dispozitiv de alt model decât BlackBerry, (3) setarii manuale in meniul TCP IP a unui alt APN, (4) accesarii unui continut din Internet in regim streaming (de pilda, youtube.com, dailymotion.com), (5) folosirii browser-ului WAP sau (6) utilizarii dispozitivului BlackBerry cu sistem de operare (soft) de versiunea 10 sau superioara.
 4. Pe langa traficul de date national nelimitat, care poate fi utilizat doar prin APN blackberry.net, optiunea BlackBerry nelimitat + 500MB include trafic de date national suplimentar de 500MB, valabil 1 luna, caruia nu i se aplica restrictiile mentionate mai sus.
 5. Traficul de date national suplimentar de 500MB, care nu a fost utilizat pana la urmatoarea data de facturare, nu se transfera in luna urmatoare si nu se compenseaza.
 6. Optiunile BlackBerry Nelimitat se reinnoiesc automat la data de facturare, indiferent daca clientul dispune sau nu de suficienti bani in cont pentru achitarea pretului optiunii.
 7. Unitatea de taxare a traficului de date national nelimitat, care poate fi utilizat doar prin APN blackberry.net, este de 5 KB. Unitatea de taxare a traficului de date national, utilizat prin alt APN, este de 10KB.
 8. Traficul national Internet Mobil consumat in afara optiunii BlackBerry Nelimitat se taxeaza conform tarifelor prevazute de Lista oficiala de preturi Orange Moldova.
 9. Traficul generat in roaming se achita conform tarifelor de utilizare a serviciului Internet Mobil in roaming prevazute de Lista oficiala de preturi Orange Moldova.
 10. La transferul de la o optiune BlackBerry nelimitat la alta, traficul neutilizat din optiunea anterioara se anuleaza.

 

cum functioneaza Serviciul BlackBerry Internet

cum functioneaza Serviciul BlackBerry Internet

Serviciul BlackBerry Internet se bazeaza pe tehnologia de tip push, in care mesajele e-mail sunt directionate automat din cutia postala pe telefon.

Cu BlackBerry Internet de la Orange puteti administra pana la 10 conturi e-mail direct de pe telefonul mobil BlackBerry, reprezentand practic o extensie a cutiei postale (mailbox) a utilizatorului.

  Adresele de e-mail ce pot fi integrate pe telefonul mobil sunt:
 • adrese de e-mail personale de tip POP3 sau IMAP4 (de exemplu, conturi de forma utilizator@yahoo.com)
 • adrese de e-mail existente in cadrul companiei, gazduite de catre un furnizor de servicii internet (ISP), de tip POP3 sau IMAP4, sau pe serverul de e-mail propriu (inclusiv cele ce functioneaza pe sistemul de operare Linux: Sendmail, Postfix, Qmail etc.)
 • Outlook Web Access
 • adresa oferita de BlackBerry de tipul: utilizator@blackberry.orange.md.

Mesajele e-mail care nu sunt salvate in telefonul mobil se vor sterge automat dupa 30 de zile de la primirea lor.

Formatul in care pot fi vizualizate fisierele: Word, Excel, PowerPoint (PPT, PPS), Corel WordPerfect, Adobe Acrobat (PDF), TXT, CSV, HTML, ZIP, imagini (JPG, JPEG, PNG, BMP, GIF), formate de fax (TIF, TIFF), fisiere audio format WAV.

Marimea maxima a fisierelor din mesajele e-mail primite ce poate fi descarcate pe telefon este de 2MB.

In roaming contul de e-mail poate fi accesat de pe mobil in retelele operatorilor cu care Orange a incheiat contracte ce permit utilizarea serviciului Internet Mobil in roaming.

In cazul in care doriti sa utilizati o aplicatie de tip messenger (Yahoo Messenger; Windows Live Messenger; ICQ; Google Talk), puteti descarca aplicatiile accesand http://mobile.blackberry.com sectiunea "Communicate" direct de pe telefonul mobil BlackBerry.

De asemenea, cu ajutorul browserului Internet incorporat se poate naviga pe Internet in conditii optime datorita ecranului mare si a adaptarii continutului WWW la dimensiunile si caracteristicile telefonului mobil.

©BlackBerry®, RIM®, Research In Motion®, SureType®, SurePress™ precum si marcile de comert, denumirile si siglele legate de acestea sunt proprietatea Research In Motion Limited si sunt inregistrate si/sau utilizate in SUA si in diferite tari din intreaga lume. Utilizat sub licenta Research In Motion Limited.
Versiunea Desktop