ce trebuie sa stii despre portabilitate cand vrei sa treci la Orange

cum are loc portarea?

Dupa completarea cererii de portare la Orange iti vom oferi o cartela SIM Orange cu un alt numar de telefon provizoriu. Vei putea comunica de pe acest numar pana cand portarea va fi finalizata, astfel vei avea acces la toate serviciile Orange din prima zi.

Procesul de portare dureaza maxim 5 zile lucratoare. Pana la finalizarea portarii, iti vom expedia un mesaj SMS pe cartela SIM de la fostul operator si pe cea primita de la Orange, in care te vom informa despre data si ora exacta a portarii.

La depunerea cererii, poti alege o alta zi de portare care sa depaseasca termenul de 5 zile indicat, dar nu mai mult de 30 zile din data depunerii cererii, cu conditia ca aceasta sa fie o zi lucratoare.

Numarul va fi portat din reteaua fostului operator pe cartela SIM Orange la data si ora stabilita a portarii. Pentru a evita intreruperea serviciilor, te rugam sa ai grija ca la data si ora portarii, sa ai plasata in telefon cartela SIM Orange.


trebuie sa informez operatorul meu actual?

Nu e nevoie sa faci drumuri in plus sau sa te intrebi cum sa-i informezi pe toti. Noi vom anunta fostul tau operator despre portare.

Portarea la Orange este posibila si daca ai un contract de prestare a serviciilor cu alt operator, fara a fi nevoie sa mergi la el pentru a-l rezilia (desface). In acest caz, cererea de portare reprezinta o solicitare de incetare a furnizarii serviciilor de telefonie cu fostul operator.


in ce cazuri portarea poate fi respinsa?

Cazuri indicate de ANRCETI in care cererea poate fi respinsa:


tarife

Apelurile de pe numerele Orange catre numerele portate din alta retea in reteaua Orange se vor taxa conform tarifelor pentru apeluri in retea, in functie de abonamentul sau planul tarifar ales. Pentru apelul catre un numar Orange portat intr-o alta retea se va aplica tariful unui apel catre alte retele.


ce trebuie sa mai stii

Daca ai definite numere favorit Orange si unul din ele se porteaza in alta retea, acest numar va fi exclus automat din randul numerelor tale favorit Orange.

Pentru a anula cererea de portare, trebuie sa vii la operatorul la care ai depus-o. Acolo trebuie sa completezi o cerere de anulare a portarii cu cel putin 24 de ore inainte de ora stabilita pentru portare.