La Orange, ne-am asumat să contribuim la incluziunea digitală a societății în care trăim și muncim, indiferent de genul, rasa, religia, vârsta, dizabilitatea sau limba vorbită de către membrii acesteia. Astfel, prin serviciile pe care le oferim, produsele pe care le comercializăm și proiectele sociale pe care le implementăm, punem tehnologia digitală și inovația în serviciul tuturor: angajați, clienți și societate.

Orange, angajator incluziv

În calitate de angajator responsabil și incluziv, dezvoltăm și promovăm politici de resurse umane și recrutare, care să răspundă imperativelor persoanelor cu nevoi speciale, a egalității de șanse între femei și bărbați, a practicilor prietenoase familiei. Dovadă în acest sens este și certificarea pe Standardul European și Internațional în Egalitate de Gen (GEEIS), care atestă angajamentul de promovare a diversității la locul de muncă.

Adoptarea politicilor inclusive este însoțită și de aplicarea în practică a măsurilor și condițiilor de muncă adaptate persoanelor cu nevoi speciale: sedii dotate cu rampă de acces sau ascensor, acces preferențial în coada de așteptare din magazine, spații interne de uz comun cu comodități speciale, locuri de parcare rezervate în bază permanentă etc.

Incluziune socială prin tehnologie

Hipoacuzie

Dacă îți place să fii mereu conectat cu cei dragi, treci pe text. O poți face fie pe rețele sociale sau chat-uri, fie prin texte SMS.

 • Pentru Abonament, alege de aici unul dintre pachetele Orange, cu trafic Internet inclus până la nelimitat;
 • La PrePay, activează una dintre opțiunile cu trafic Internet inclus;
 • Când vrei să trimiți urgent un mesaj text și să te asiguri că e și citit imediat, optează pentru text SMS. Poți face plinul cu opțiunile SMS PrePay sau poți folosi minutele din Abonament pentru mesaje text, pentru că 1 minut național inclus în Abonament = 2 SMS naționale.

Iar pentru o doză de sunet calitativ, alege căștile performante cu fir sau wireless, care amplifică sunetul și cresc calitatea comunicării.

Văz

Pentru un plus de libertate în comunicare și discuții voce la telefon, alege un Abonament Orange, activează oferta Orange Family și poți vorbi gratuit și nelimitat cu cei dragi.

 • Când ai nevoie să suni rapid și să auzi pe cineva drag, alege să setezi pe unul dintre butoanele telefonului tău funcția „speed dial number”. Printr-o apăsare lungă, smartphone-ul tău va suna persoana necesară, fără să culegi 9 cifre sau mai mult sau să cauți contactul în agendă
 • Ascultarea cărților audio este o alternativă eficientă lecturii clasice. La Orange, îți punem la dispoziție o gamă variată de smartphone-uri compatibile cu această tehnologie. Nu îți rămâne decât să te înarmezi cu Internet ca să descarci cărțile audio și timp liber, ca să le asculți.

Mobilitate

 • La Orange, vrem să fii oaspetele nostru în magazinele din toată țara. Pentru asta, am dotat toate spațiile comerciale cu rampă de acces sau ascensor, iar consultanții noștri îți vor oferi prioritate în coada de așteptare, pentru o experiență unică de cumpărare.
 • Dispozitivele inteligente pe care le comercializăm pot să-ți simplifice viața, să-ți faciliteze rutina casnică, ca să dedici timpul lucrurilor cu adevărat importante.
 • Cu lămpile inteligente vei conecta sau deconecta lumina de la distanță, vei regla luminozitatea și nuanța luminii direct din smartphone-ul tău.
 • Roboții smart te vor salva în lupta cu praful din casă și vei putea să-i dirijezi distant, din afara domiciliului.
 • Oferta LOVE de la Orange poate fi contractată prin apel telefonic (797) sau online, fără a fi nevoie de a te deplasa la un Orange Shop. Iar contractul îți va fi livrat de instalatorul nostru.
 • Cu My Orange poți face un șir de tranzacții și acțiuni online, fără a te deplasa: schimb de abonament, achitarea serviciilor, vizualizarea facturilor, activarea/dezactivarea opțiunilor,
 • Iar cu Eshop ai la un click distanță produsele preferate de la Orange, livrate la ușă

Neurologică

Dacă ai pe cineva drag care întâmpină dificultăți de memorie și orientare în spațiu, ceasurile inteligente cu geolocație te vor ajuta să știi în orice moment unde se află persoana și când e cazul să îi vii în ajutor.

Bine de știut

Cu tehnologia devenită instrument indispensabil, ai la dispoziție un șir de aplicații care să îți faciliteze comunicarea, orientarea în spațiu sau socializarea. Am testat și am lăsat mai jos pentru tine câteva dintre cele mai cool platforme pe care să le explorezi.

Access Now
Dacă călătorești în România, atunci această aplicație îți va plăcea mult. Acces now utilizează o bază de date care se actualizează constant cu clădiri și localuri, alături de mijloacele prin care persoanele cu dizabilități, în special locomotorii, le pot accesa. Astfel, o persoană poate afla din timp dacă respectiva clădire are, sau nu, rampă/lift pentru a o accesa ușor. Pentru a-ți facilita accesul în diferite clădiri din Republica Moldova, poți face click pe harta accesibilității, dezvoltată de Asociația Motivație, disponibilă aici https://motivatie.md/harta-accesibilitate

Sign language ASL pocket sign
Aplicație destinată celor care vor să învețe să comunice cu persoane cu deficiențe de auz.
TSARA (Autism spectrum disorder and recommendations for caregivers)
Este un joc educațional care crește gradul de conștientizare despre autism în rândul prietenilor, familiei și îngrijitorilor. Dezvoltat în franceză și engleză, jocul prezintă situații de viață potențial problematice pentru persoanele cu autism și cei din jurul lor. Jucătorii pot accesa, de asemenea, conținut suplimentar despre autism, inclusiv sfaturi, îndrumări și videoclipuri. Proiectul este sponsorizat de Fundația Orange, care susține cauza autismului de 30 de ani.