Înapoi

Ce informații se conțin în factura lunară

 

Lunar, în ziua când se facturează serviciile, primești un mesaj sms cu informații despre starea contului și suma de achitat. Dacă această informație nu este suficientă pentru tine, te poți înscrie să primești factura electronică la adresa de e-mail, cu toate detaliile despre consum și costuri. Vezi articolul: Ce fac dacă doresc să primesc factura lunară la adresa de e-mail

Factura în format electronic arată similar celei din imaginea de mai jos. Pe prima pagină este afișată suma pentru achitare și valorile în baza cărora s-a calculat această sumă:

 

date de pe fatura lunara de la Orange

 

Unde:

  • Abonament și servicii – este suma totală pentru abonamente și opțiuni activate contra cost, pentru luna care abia începe (370.00 lei)

  • Consum în afara abonamentului - suma cheltuită în luna trecută în afara abonamentului: pentru apeluri, sms, internet mobil (20.00 lei)

  • Suma facturii - totalul cheltuielilor. Se adună sumele de la rândul 1 și 2. (390.00 lei)

  • Avans până la facturare - avansul bănesc sau minusul din cont în momentul facturării serviciilor (3.73 lei)

  • Soldul după facturare - starea contului după facturarea abonamentelor (-386.27 lei)

Total spre achitare – suma care este necesar să o achiți în ziua facturării serviciilor. Dacă în momentul vizionării datelor din factură, ai reușit să achiți serviciile, verifica starea actuală a contului apelând *133#.

  • Rata lunară pentru dispozitiv - dacă ai unul procurat (479.78 lei). Rata lunară este deja sumată și prezentată la "Total spre achitare".

 

 

Pagina următoare a facturii oferă detalii pentru fiecare număr mobil, abonament internet fix & TV:

Factura lunara Orange e-mail

 

Factura prin poștă, expediată la domiciliu

În scopul economisirii resurselor naturale ale pământului, compania Orange a stopat expedierea facturii lunare, printate pe hârtie. Clienții abonați de mai demult, continuă să primească factura la domiciliu sub forma unei note de plată. Dacă dorești să vezi cât achiți pentru servicii, pentru ultimile 12 luni, intră pe pagina https://my.orange.md logându-te cu numărul de telefon >> Acasă >> Factura >> Vezi istoricul facturilor.

De asemenea, dacă utilizezi aplicația My Orange, poți vedea informații în secțiunea Factura.

Dacă ești persoană juridică, vezi articolul: Factura Fiscală pentru persoane juridice

 

Nota de plată printată, expediată la domiciliu, arată astfel:

Nota de plata Orange cu detalii despre consumul lunar.

Vezi secţiunea orange ajutor abonament unde găseşti răspuns la alte întrebări despre serviciile disponibile cu abonament lunar sau vezi secțiunea ajutor pentru persoane juridice.

Te-a ajutat acest raspuns?