Cartela eSIM.


eSIM (embedded SIM) se traduce ca "SIM integrat în telefon" la fabricarea dispozitivului, sub formă de cip.eSIM Orange Moldova formatele cartele SIM

Pentru a utiliza eSIM trebuie să ai un telefon compatibil cu această tehnologie. Actual, lista dispozitivelor compatibile este mică dar în continuă dezvoltare. Vezi modelele disponibile pe pagina www.orange.md/esim.


Avantaje eSIM:

  1. Nu depinzi de cartela SIM care se poate defecta, pierde.
  2. Poţi avea mai multe numere de telefon active pe dispozitiv (ex: 2 naţionale +1 internaţional). Aceste posibilităţi depind de producătorul dispozitivului tău.
  3. Telefonul cu eSIM poate fi mai subţire şi cu capacitatea bateriei mai mare.
  4. Un avantaj de viitor ar fi dispariţia Roaming-ului. Ajuns într-o ţară străină, va trebui doar să îţi configurezi eSIM-ul cu parametrii reţelei dorite.
  5. Procesul de portabilitate se va simplifica odată cu excluderea cartelei SIM.


Notă: Serviciul Semnăturii Mobile nu funcţionează cu eSIM, se anulează odată cu activarea lui. Avantajul este că telefoanele eSIM au şi un modul pentru cartela SIM obişnuită pe care poţi avea activată Semnătura Mobilă.

  • Dacă planifici schimbarea SIM pe eSIM, este necesar să salvezi contactele şi alte date de pe SIM în telefon sau într-un cont de rezervă, pentru a nu le pierde.

  • Schimbarea cartelei SIM pe eSIM se face prin scanarea unui cod QR unic primit în magazinele Orange sau pe pagina internet https://my.orange.md,eSIM Orange Moldova pagina eSIM secţiunea eSIM.

La schimbarea telefonului mobil, reparare, sau dacă din greşeala utilizatorului - profilul eSIM se şterge, va fi necesară obţinerea unui QR cod nou, aceasta însemnând procesul de schimb de eSIM. Schimbul eSIM în aceste cazuri se va face contra plată, 20 MDL. Avantajul este că poţi efectua acest proces de la distanţă, logându-te pe contul tău my.orange.md.


Cum activez eSIM?

Întrebări frecvente despre cartela eSIM.


Vezi secţiunea orange_ajutor_abonament unde găseşti răspuns la alte întrebări despre serviciile cu abonament lunar.

Te-a ajutat acest raspuns?
Versiunea Desktop