Înapoi

Noțiuni despre utilizarea eSIM

eSIM Orange Moldova formatele cartele SIM

 

eSIM = embedded SIM în traducere înseamnă "SIM integrat în telefon". Producătorii de telefoane integrează eSIM în schema de lucru a dispozitivelor, sub forma unui cip. Deci, pentru a utiliza eSIM trebuie să ai un telefon cu eSIM încorporat. În prezent, lista telefoanelor ce susțin eSIM este mică dar în continuă dezvoltare. Vezi modelele care susțin acest format de cartelă pe pagina www.orange.md/esim.

 

Cum activez eSIM Activare Restabilire personala a cartelei eSIM Orange Moldova pe internet

Întrebări frecvente despre cartela eSIM

 

 

Avantajele utilizării eSIM:

  1. Nu depinzi de cartela de plastic SIM care se poate defecta sau pierde

  2. Poţi avea mai multe numere de telefon pe dispozitivul tău, de exemplu: 2 naţionale + 1 internaţional. Aceste posibilităţi depind de modelul telefonului utilizat.

  3. Telefoanele cu eSIM pot fi mai subţiri şi cu capacitatea bateriei mai mare decât cele ce susțin doar SIM

  4. Un avantaj de viitor ar fi dispariţia Roaming-ului. Ajuns într-o ţară străină, va trebui doar să îţi setezi eSIM-ul cu parametrii unui operator mobil din acea țară

  5. Procesul de portare a numărului de la un operator la altul va deveni ușor de realizat când se va face prin eSIM

 

 

Un dezavantaj actual al eSIM este imposibilitatea utilizării serviciului de Semnătură mobilă. Odată cu activarea eSIM, dacă ai activată Semnătura mobilă, ea se dezactivează imediat. Avantajul este că telefoanele eSIM au și slot pentru SIM simplu. Poți reactiva semnătura mobilă pe o cartelă SIM, cu un alt număr mobil, plasată în acelaș telefon.

eSIM Orange Moldova pagina eSIMDacă dorești să schimbi cartela SIM pe eSIM, salvează contactele şi alte date de pe SIM în telefon sau într-un cont de cloude, pentru a nu le pierde. Schimbul cartelei SIM pe eSIM îl poți face de sine stătător, de la distanță, de acasă. Poți activa și restabili eSIM chiar și dacă te afli după hotare, cu condiția că ai creat cont Orange în baza adresei de e-mail și o parolă. Pentru a restabili eSIM de la distanță, este necesar să te loghezi cu contul Orange pe pagina https://my.orange.md >> secţiunea eSIM, pentru a obține codul QR. În cazul când nu îți reușește de sine stătător, va trebui să vizitezi un magazin Orange având cu sine actul de identitate.

La schimbarea telefonului mobil, repararea lui sau ștergerea profilului eSIM din greşeala utilizatorului, va fi necesară obţinerea unui QR cod nou, această procedură însemnând o schimbare de eSIM. Schimbul de eSIM, în aceste cazuri, se va face contra plată, 20 MDL. Avantajul este că poţi efectua acest proces de sine stătător, logându-te cu contul tău, adresa de e-mail, pe pagina my.orange.md.

 

Vezi secţiunea orange ajutor abonament unde găseşti răspuns la alte întrebări despre serviciile cu abonament lunar.

 

Te-a ajutat acest raspuns?