Ce fac dacă viteza internet pe modem portabil este mică?

Verifică viteza de internet pe mai multe dispozitive pentru a determina dacă problema persistă doar la unul dintre dispozitivele tale (de exemplu: doar pe un telefon) sau la toate (de exemplu: la câteva telefoane, tabletă, laptop).

Dacă paginile se deschid lent doar pe un singur dispozitiv, e posibil ca problema să fie cauzată de echipamentul tău. Pentru a beneficia de o viteză bună la internet, asigură-te că performanţa internetului nu este deranjată de:

  1. Browserul de internet (ar putea fi: o problemă a tehnologiei flash, prea multe plugin-uri / extensii instalate, prea multe file deschise etc.)
  2. Verifică accesul la internet utilizând un alt browser şi şterge Cache şi Cookies din setările browserului
  3. Aplicaţii care consumă trafic automat (actualizări de sistem, uTorrent, bitTorrent etc.)
  4. Antivirus
  5. Setări de Control Parental
  6. Dispozitivul sau browserul tău să nu fie supraîncărcat sau cu puţină memorie (spaţiu pe disc şi memorie operativă). Un simplu restart ar putea să rezolve problema.

Notă: Dacă eşti conectat prin WiFi, este posibil ca viteza să fie redusă dacă semnalul WiFi este prea slab. La o distanţă mai mare, pentru a continua să comunice cu modemul (micşorarea semnalului) - dispozitivul va reduce automat viteza acestuia. În acest caz, utilizează dispozitivul mai aproape de modem sau asigură-te că între dispozitivul tău şi modem nu sunt blocaje pentru semnal (oglinzi, suprafeţe de metal, pereţi foarte groşi etc).

Dacă foloseşti un laptop şi ai posibilitatea să conectezi internetul prin cablu de reţea (UTP), optează pentru această soluţie pentru a beneficia de cea mai bună viteză.


Dacă ai întrepins acţiunile de mai sus şi viteza continuă să fie mie mică sau paginile se deschid lent pe toate dispozitivele, apelează Serviciul Clienţi la numărul 777 de la un număr mobil Orange sau 022977777 de la orice număr.

Au fost utile aceste informații?
Versiunea Desktop